Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Καταγγελία για την απόλυση εργαζόμενου από την ΕΛΤΑ Courier


Καταγγέλλουμε την απόλυση του εργαζόμενου Α.Γ. από τα ΕΛΤΑ COURIER, μέσω της εταιρείας ενοικίασης εργασίας Onex και της θυγατρικής της Skycom, μια απόλυση εκδικητική απέναντι στη διαρκή συνδικαλιστική δράση του - ως μέλος του σωματείου Σ.Β.Ε.Ο.Δ. (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου) και ιδρυτικό μέλος της εργατικής συνέλευσης «Σ.Β.ΕΛΤΑ.Δ.Α.» (Συνέλευση Βάσης ΕΛΤΑχυμεταφορέων Διανομέων Αθηνών) - και την απαίτησή του να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία.

Μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς, με διαδοχικές συμβάσεις, ο εργαζόμενος, που ως διανομέας καλύπτει, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι, πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα ΕΛΤΑ, απολύθηκε τηλεφωνικά, αμέσως μετά τη λήξη της βάρδιάς του, την Παρασκευή, 10 Απριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα κι εν μέσω πανδημίας. Η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία και την υπολειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας και γενικότερα κάθε μηχανισμού ελέγχου, προχώρησε στη συγκεκριμένη απόλυση, με πρόφαση τη λήξη της σύμβασης. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δε χρειάζεται προσωπικό, ενώ, την ίδια στιγμή, προχωράει σε προσλήψεις και ζητάει συγνώμη από τους καταναλωτές για τις καθυστερήσεις λόγω φόρτου εργασίας.
Οι εργολαβίες και οι εταιρείες ενοικίασης, που όλο κι αυξάνονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταστρατηγούν μισθολογικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας κι επισφάλειας για όλο και περισσότερους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες: μειωμένοι μισθοί, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, ανασφάλεια για το αν θα υπογραφεί η επόμενη σύμβαση, εκφοβισμός κι απολύσεις όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αναπτύσσοντας συνδικαλιστική δράση. Οι εταιρείες αυτές λειτουργούν για κάθε εργοδοσία ως μέσο πίεσης για την επέκταση άθλιων συνθηκών εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων κάθε φορέα και επιχείρησης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ (Σ.Β.Ε.Ο.Δ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου