Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στην Beat




Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο απολύσεων, αλλαγής όρων εργασίας και περικοπών μισθού, που έχει ξεκινήσει η εργοδοσία της εταιρείας BEAT, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, εκμεταλλευόμενη πλήρως την λευκή επιταγή που έχει δώσει στους εργοδότες η κυβέρνηση, αλλά κι όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η BEAT είναι πολυεθνική εταιρεία που παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες κλήσης ταξί. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί πρωταθλητή στον τομέα της, τόσο σε κέρδη όσο και σε διεθνή στήριξη από αυτοκινητοβιομηχανίες –όπως η BMW και η Mercedes. Κι όμως, επικαλούμενη «πρόβλημα κύκλου εργασιών λόγω κορονοϊού», προχώρησε σε 15 απολύσεις, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας με μείωση μισθών κατά 50%, και υποχρέωση σε υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών από 10% έως 30%.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι όμως δίνουν την δική τους απάντηση. Προχωρούν σήμερα σε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 9/4 από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 με την κάλυψη του Σωματείου τους –του ΣΕΤΗΠ- απορρίπτοντας όλα τα μέτρα της εργοδοσίας και διεκδικώντας:
1.    Ανάκληση όλων των απολύσεων εν μέσω πανδημίας.
2.    Καμία νέα απόλυση.
3.    Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων.
4.    Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας.
5.    Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των εργαζομένων στην BEAT.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλα τα συνδικάτα να βρεθούν στο πλευρό τους.
Ενωμένοι θα νικήσουμε την εργοδοτική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου