Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 14/04

Να δράσουμε και να διεκδικήσουμε τώρα
Στηρίζουμε την κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας την Τρίτη 14 Απριλίου και τις δράσεις των συνδικάτων για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών
Απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού (απολύσεις, επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, στέρηση συνδικαλιστικών ελευθεριών), η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΤΕ-ΕΚΑ) θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για να δυναμώσουν οι εργατικές αντιστάσεις και να προβληθούν οι εργατικές διεκδικήσεις και δικαιώματα.
Οι κινητοποιήσεις που έγιναν στις 7 Απρίλη στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Απέδειξαν ότι η εργατική δράση για ζωή και δικαιώματα απέναντι στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνηση δεν σταματά.
Στις 14 Απρίλη στηρίζουμε την ημέρα δράσης την Τρίτη «για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων» και τη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30μμ στη Σταδίου, που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε το ΕΚΑ να στηρίξει την κινητοποίηση στις 14 Απρίλη, όπως και τις κινητοποιήσεις στις 15 Απρίλη στα supermarket που καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ
·       Απαγόρευση των απολύσεων – Κανένας κομμένος μισθός – Καμία χαμένη άδεια- Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και όχι των αφεντικών.
·       Να μην περάσει ο εκβιασμός της εργοδοσίας για μαύρη εργασία σε καθεστώς αναστολής
·       Άμεση πλήρης καταβολή του Δώρου Πάσχα
·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
·       Όχι στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Ελεύθερη μετακίνηση των συνδικαλιστών για συνδικαλιστική δραστηριότητα
·       Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
·       Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων
Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου