Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Προτάσεις της ΑΤΕ για συζήτηση στην ολομέλεια του Δ.Σ. του ΕΚΑ




Ακολουθεί το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των προτάσεων μας.
Προς τον πλειοψηφούντα σύμβουλο του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. συνάδελφο Ν. Μαυροκέφαλο
Συνάδελφε
Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο σοβαρές προκλήσεις για το εργατικό κίνημα.
Την επικείμενη εισαγωγή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.
Ταυτόχρονα την διεξαγωγή του συνεδρίου – παρόδια της ΓΣΕΕ την επόμενη Τρίτη 25 του Φλεβάρη υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού που ηγείται αυτής της σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης και με την προστασία των ΜΑΤ προκειμένου να μην ακουστεί η φωνή της εργατικής τάξης μέσα στους χώρους του συνεδρίου.
Για αυτούς τους λόγους προτείνουμε να προταχτούν στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. την Δευτέρα 24 του Φλεβάρη τα παρακάτω θέματα:
Α) Κήρυξη 48ωρης απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Β) Κήρυξη στάσης εργασίας την Τρίτη 25 του Φλεβάρη για συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής του νόθου και αστυνομοκρατούμενου συνέδριου της ΓΣΕΕ.
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας και το σκεπτικό που τις συνοδεύει.
Οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.
Βίκτωρας Τσακίρης
Παντελής Αυθίνος
Πρόταση για κήρυξη 48ωρης απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Η απεργία στις 18 του Φλεβάρη αποτέλεσε μια πρώτη απάντηση στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Η προσπάθεια της ΝΔ να θωρακίσει τον νόμο Κατρούγκαλου και να ανοίξει την δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση με την μορφή των ιδιωτικών επαγγελματικών ταμείων μπορεί να ανατραπεί. Αυτό απέδειξε η μαζική συμμετοχή των εργατών και εργατριών της νεολαίας των συνταξιούχων στα εργατικά συλλαλητήρια την ημέρα της απεργίας.
Η απεργία αυτή, καρπός της προσπάθειας να ξεπεραστεί η ανοιχτή απεργοσπαστική δράση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, έγινε σε συντονισμό με πολλά άλλα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, αλλά και την ΑΔΕΔΥ, και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσουμε την ανοιχτή μετατροπή της ηγεσίας Παναγόπουλου – Κιουτσούκη σε πράκτορες του κεφάλαιου στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος.
Η απεργία αυτή χρειάζεται άμεση κλιμάκωση.
Προτείνουμε την κήρυξη 48ωρης απεργίας με το πλαίσιο που αποφασίστηκε στο 31 Συνέδριο του ΕΚΑ, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στην ολομέλεια της Βουλής. Απεύθυνση σε όλα τα εργατικά κέντρα, της ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ για να συντονιστούν σε αυτήν τη νέα απεργιακή κλιμάκωση.

Πρόταση για κήρυξη στάσης εργασίας την Τρίτη 25 του Φλεβάρη για συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής του νόθου και αστυνομοκρατούμενου συνέδριου της ΓΣΕΕ.
Στάση εργασίας 12:00 – 16:00 στις 25 Φλεβάρη ενάντια στο συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ
  • Καμία ταξική- αγωνιστική δύναμη να μην νομιμοποιήσει το συνέδριο παρωδία
  • Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν υπάρχει εργαζόμενος και εργαζόμενη που να μην γνωρίζει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ειδικά τα τελευταία χρόνια της άγριας μνημονιακής επίθεσης σε μισθούς και συντάξεις.
Αυτή η εργοδοτική και κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει την νομιμοποίηση και την ανανέωση της θητείας σε ένα ακόμα συνέδριο στις 25 του Φλεβάρη στο ξενοδοχείο Απόλλων στο Καβούρι, προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή της στο πλευρό του ΣΕΒ, του Μητσοτάκη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να συνεχίσει την αποστολή της ενάντια στην εργατική χειραφέτηση, ενάντια στους αγώνες και τις απεργίες των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Έχουν καλέσει μάλιστα τον πρωθυπουργό και όλο τον επίσημο πολιτικό κόσμο σε αυτό το συνέδριο-παρωδία, που το διαφημίζουν με άθλια σποτάκια σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει την πιο σκληρή αντασφαλιστηκή επίθεση ακλουθώντας τα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη φορά οι σύνεδροι, μεταξύ των οποίων πολλοί προέρχονται από «πέτσινα» σωματεία - σφραγίδες, άλλοι είναι διευθυντές ιδιωτικών επιχειρήσεων-ΔΕΚΟ-τραπεζών, ενώ κάποιοι επιδεικνύουν ζηλευτή επιχειρηματική δραστηριότητα, θα προσέλθουν στην κάλπη υπό την ισχυρή προστασία των ΜΑΤ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η επανεκλογή της διοίκησης Παναγόπουλου, αυτού του τόσο σημαντικού στηρίγματος της ελληνικής αστικής τάξης. Η απευθείας παρέμβαση της εργοδοσίας, η άμεση επέμβαση του κράτους και των μηχανισμών του και η ωμή εμπλοκή της αστικής δικαιοσύνης στα συνδικάτα, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα των κυρίαρχων υποταγμένων δυνάμεων της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος για να διασφαλίσουν όλοι μαζί συνδικάτα «ξεδοντιασμένα», κίνημα άσφαιρο και συμβολικό, εργαζόμενους υποταγμένους και χωρίς όργανα συσπείρωσης και πάλης.
Η Τρίτη 25 Φλεβάρη στην Αθήνα, πρέπει να αποτελέσει μέρα μάχης για το ταξικό εργατικό κίνημα και για όλους τους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν την ανάγκη να ανατρέψουν τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, τις πολιτικές που συνεχώς στραγγίζουν τον εργαζόμενο και αδιάκοπα πλουτίζουν το Κεφάλαιο. Όλες οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να οργανώσουν από κοινού μια πλατιά καμπάνια, που θα συνοδεύεται από γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς.
Αυτό το μονοήμερο (!) συνέδριο - κωμωδία χωρίς συνδικαλιστική συζήτηση, για τις καρέκλες απροκάλυπτα πλέον, χωρίς διάλογο, χωρίς καμιά πολιτική δέσμευση, με αποκλεισμένο τον χώρο από τις κλούβες των ΜΑΤ είναι συνέδριο κρατικής βίας και εργοδοτικής νοθείας.
Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα, κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στον εργοδοτικό-κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να σταματήσουμε τον εκφυλισμό, να μην επιτρέψουμε στον «συνδικαλισμό» της ταξικής συνδιαλλαγής και υποταγή, της ταξικής ειρήνης και συνεργασίας, της επιχειρηματικής δράσης και του ευρωπαϊκού λομπισμού να καθορίσουν την πορεία των αγώνων και των συνδικάτων μας! Διέξοδο μπορεί να δώσει η πάλη για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Να γίνει γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο των εργαζόμενων, χωρίς κυβερνητικές, εργοδοτικές, κρατικές παρεμβάσεις και νοθείες.
Στις 25 Φλεβάρη καλούμε σε κινητοποίηση στο Καβούρι Αττικής για να ακυρώσουμε το συνέδριο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ-κυβέρνησης- ΜΑΤ- εργοδοσίας.
Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΑ να προκηρύξει στάση εργασίας 12:00 – 16:00 την Τρίτη 25 του Φλεβάρη για την συμμετοχή των εργαζόμενων στην κινητοποίηση.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

    More than 160k men and women are trying a easy and SECRET "water hack" to drop 1-2lbs each and every night in their sleep.

    It is easy and it works every time.

    Here are the easy steps for this hack:

    1) Hold a clear glass and fill it with water half the way

    2) Now use this amazing HACK

    and become 1-2lbs lighter as soon as tomorrow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή