Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Εκδικητικές απολύσεις στη ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ


Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο Ε.Κ.Α. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στην ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ που παλεύουν ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις.
Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενες/οι της δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ στον Πειραιά πήραν θέση απέναντι στις εργοδοτικές και επαγγελματικές αυθαιρεσίες της Διοίκησης. ΄Ηδη από το Φεβρουάριο έθεταν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω έλλειψης επαρκών και κατάλληλων υποδομών, ανεπάρκειας οργάνωσης και συντονισμού, μη πρόσληψης απαραίτητων επαγγελματικών ειδικοτήτων, έλλειψης επιμόρφωσης του προσωπικού σε θέματα παιδικής προστασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κατά την περίοδο του lockdown η διοίκηση των Δομών και της Οργάνωσης “Κοινωνικό ΕΚΑΒ”,, συνέχισε την αντεργατική της πολιτική. Αγνοώντας  τις εκκλήσεις των εργαζομένων δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια ανηλίκων και προσωπικού ούτε λειτούργησε με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό, ως όφειλε. Αντίθετα, επέλεξε να απαντήσει με ειρωνείες, πιέσεις, ψευδή ηθικά διλήμματα, εντατικοποίηση της εργασίας και ελαστικοποίηση των ωραρίων , με αποκορύφωμα την πρώτη εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την δομή ασυνόδευτων ανηλίκων του Πειραιά.
Να τονίσουμε ότι εν τέλει πραγματοποιήθηκαν άλλες τέσσερις απολύσεις συναδελφισσών και συναδέλφων. Ουσιαστικά η διοίκηση απέλυσε όσους/ες εργαζόμενους/ες επέλεξαν να μη σιωπήσουν στις εργασιακές και επαγγελματικές παράτυπες δράσεις της οργάνωσης. Μάλιστα η οργάνωση δεν έχει προχωρήσει στην απαιτούμενη αποπληρωμή των υπόλοιπων μισθολογικών υποχρεώσεων που εκκρεμούν από τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Δεν υποτασσόμαστε στον εκφοβισμό, την εκδικητική λογική  και την πειθάρχηση των εργαζομένων που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση μέσω των απολύσεων των συναδέλφων μας, που ως όφειλαν ενημέρωσαν τη Διοίκηση για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη δική τους. Οι συναδέλφισσες/ οι μας απολύθηκαν παράνομα  και καταχρηστικά, αλλά κυρίως εκδικητικά επειδή μίλησαν για τα πραγματικά προβλήματα της δομής.
Η δική μας στάση είναι εξίσου καθοριστική στην επέλαση που βιώνουν και θα βιώσουν όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες στις ΜΚΟ και ευρύτερα στον ιδιωτικό τομέα.
 Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δεν υποχωρούμε, αλλά διεκδικούμε. Δεν  αποδεχόμαστε «ηθικά» διλήμματα είτε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Παιδικής Προστασίας με ανεπάρκειες και ελλείψεις, είτε παιδιά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κρατητήρια, στο δρόμο.
Δεν θα σιωπήσουμε στιγμή απέναντι στον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση, τις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Άμεσα μέτρα υγειονομικής προστασίας για προσωπικό και ασυνόδευτους ανήλικους.
Καμία άλλη εκδικητική απόλυση ή εξαναγκασμό σε παραίτηση στη Μ.Κ.Ο Κοινωνικό ΕΚΑΒ.
Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.


Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 02/07/2020 στις 10:30 στο τμήμα επιθεώρησης εργασίας Πειραιά (Καθολικής Εκκλησίας 1 & Εθν. Αντιστάσεως)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου