Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους της Teleperformance για να αντιμετωπίσουν την εργοδοσία που αδιαφορεί κυνικά για την υγεία και την ζωή τους.


Για μια φορά ακόμα η Teleperformance πρωτοπορεί στην αντεργατική συμπεριφορά, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων στην εταιρεία αλλά και την δημόσια υγεία.
Παίρνοντας την σκυτάλη από το κτήριο της Καλλιθέας, όπου στον σεισμό του περασμένου καλοκαιριού, η διοίκηση της εταιρείας απέλυσε τον υπεύθυνο ενός τμήματος γιατί επέτρεψε στις/στους εργαζόμενες/νους να βγουν από το κτήριο, αυτήν την φορά στο κτήριο του Πειραιά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία από τον κορονοϊό είναι ανύπαρκτα, μετατρέποντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε υγειονομική βόμβα που απειλεί τόσο τους/τις εργαζόμενους/νες σε αυτήν όσο και την δημόσια υγεία.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες/δοι οι εργαζόμενες/νοι δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των γραφείων, η απόσταση μεταξύ των εργαζόμενων είναι από 50 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο, και ο χώρος δεν έχει επαρκή αερισμό. Είναι συνηθισμένο να μην χορηγούνται ατομικά ακουστικά και εξοπλισμός και να μην απολυμαίνεται ο εξοπλισμός κοινής χρήσης. Επιπλέον η εταιρεία δεν τους χορηγεί γάντια και μάσκες, για την προστασία τους από την μετάδοση του ιού. Το μόνο μέτρο προστασίας είναι ένα μπουκάλι αντισηπτικό σε κάθε όροφο για 100 εργαζόμενους περίπου, και αντιβακτηριδιακό σαπούνι σε κοινές τουαλέτες για κάθε 50 άτομα.
Η Teleperformance είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Αθήνα. Απασχολεί 8.500 άτομα και η αυστηρή τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού είναι κρίσιμη τόσο για τους/τις ίδιους/ιες τους/τις εργαζόμενους/νες στην εταιρεία όσο και για την δημόσια υγεία.

Απαιτούμε από την Διοίκηση της Teleperformance να ικανοποιήσει αμέσως τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως αυτά εκφράζονται στο διαδικτυακό κάλεσμα τους: Support Teleperformance Greece workers amidst COVID-19 pandemic

Α) Άμεση αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Teleperformance, όπως και των γραφείων όλων των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Ελλάδα, τα οποία εξαιρούνται από τα νέα μέτρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση του COVID-19
Β) Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να εργαστούν από το σπίτι τους χωρίς καμία περικοπή στο μισθό τους
Γ) Προστασία των υπαλλήλων με ξένη υπηκοότητα οι οποίοι επηρεάζονται από την πολιτική μετανάστευσης, από κάθε απειλή απέλασης από τη χώρα
Δ) Να εξασφαλιστεί η συνέχιση των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες μπορεί να λήγουν αυτήν την περίοδο
Το Ε.Κ.Α. να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλία και να παρέμβει στην Teleperformance για να υπερασπιστεί την υγεία και την ζωή των εργαζομένων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου