Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΑΣ ΕΘΕΛ για το καινούριο μνημόνιο και τη σύμβαση της ΓΣΕΕΕΑΣ ΕΘΕΛ

«Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι  
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!  Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!  Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!»
Μπρεχτ 

Η κυβέρνηση και η Τρόικα , συμφώνησαν και προχωρούν σε μια ακόμα επίθεση ,σε ένα ακόμα μνημόνιο ,κατά των εργατών και του φτωχοποιημένου λαού.
Καταθέτουν και θέλουν να ψηφίσουν νέα μέτρα εις βάρος μας , τσακίζοντας τα λίγα εργατικά δικαιώματα που μας απέμειναν , χαρίζοντας αντίθετα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκαρχαρίες και το κεφάλαιο.
Το νέο μνημόνιο που κατέθεσαν και ψηφίζουν την Κυριακή προβλέπει :
·         Νέα τεράστια μείωση των μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων. Αφού πάγωσαν τις ωριμάνσεις, τώρα τις καταργούν, ξεκινώντας από τους «μακροχρόνια άνεργους», το πιο σκληρά χτυπημένο κομμάτι της τάξης μας, με σκοπό σταδιακά να το εφαρμόσουν σε όλους.
  • Τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων: Αφού εξαφάνισαν τα έσοδα των ταμείων με την τρομακτική ανεργία και το κούρεμα (ΡSI), τώρα μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές κατά 3%, γνωρίζοντας ότι έτσι θα προκληθεί νέα απώλεια - σοκ πάνω από 800 εκ € στα ταμεία, δίνοντας τους το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική χρηματοδότηση και το κόστος της ιδιωτικής περίθαλψης να φορτωθεί όλο σε εμάς.
  • Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
·         Κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία: Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοσθούν στην πράξη, κυβέρνηση-τρόικα κεφάλαιο βάζουν απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ- άουτ κ.α.
  • Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας: Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και καταρχήν το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα προχωρούν σε επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών, με ρύθμιση που διευκολύνει την παράδοση των τραπεζών στους ιδιώτες, παρότι ο λαός τις έχει πληρώσει με δεκάδες δις για την ανακεφαλαιοποίησή τους
  • Καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής και των αγροτοκτηνοτρόφων με την απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος, καθώς και άλλων μικρομεσαίων στρωμάτων, προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών. Ξέρουμε ότι στο τέλος εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό, με αυξήσεις των τιμών και με τρόφιμα και υγεία για τα σκουπίδια. Για τόσο έχουν την ζωή μας.
Μικρό μέρος από τις άγριες περικοπές  των μισθών μας και των κοινωνικών αγαθών  το βαφτίζουν «πρωτογενές πλεόνασμα» και το μοιράζουν στις δυνάμεις καταστολής , στους πραιτωριανούς τους  , σ αυτούς που ξυλοκοπούν τις απολυμένες καθαρίστριες , τους αναπήρους , τους συνταξιούχους τους απεργούς εργάτες , χαρίζοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες εκατομμύρια  με νομοθετικές διατάξεις στα μεγάλα τους αφεντικά.
Ταυτόχρονα η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με την νέα «ΕΓΣΣΕ» και με αντάλλαγμα  4,3 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει από το  «Υπουργείο Εργασίας» για την «επιμόρφωση» και «κατάρτιση» 12.600 συνδικαλιστών έως το τέλος του 2015,νομιμοποιεί :
·         την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, δεχόμενοι την νομοθετική παρέμβαση κυβέρνησης-τρόικα για μισθούς πείνας των 586 ευρώ και 511 αντίστοιχα για τους νέους.
·         Συμφωνούν στο «στρατηγικό πρόγραμμα 2014-2020», δηλαδή σε όλη τη γραμμή της Ε.Ε. και της άθλιας συγκυβέρνησης για την «ανταγωνιστικότητα», την «επιχειρηματικότητα», τις μαθητείες-πρακτικές για τους νέους και όλο το πακέτο ανακύκλωσης και μοιράσματος της ανεργίας και της φτώχειας με τα διάφορα προγράμματα και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
·         Υπογράφουν την συμφωνία τους με τους εργοδότες για προώθηση του «κοινωνικού διαλόγου» και σε κλαδικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν ανάλογες «συμβάσεις» υποταγής και εξευτελισμού και σε άλλους κλάδους!
Μπροστά σε όλα αυτά η εργατική τάξη πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Τρόικας μέσα στα συνδικάτα.
Να τελειώσουμε τώρα με  τον ξεπουλημένο , εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό  του «διαλόγου» και της «συνδιαλλαγής».
Χρειαζόμαστε μια μαχητική Ταξική πτέρυγα των εργατών που θα δώσει συλλογικούς και  μαχητικούς αγώνες κι αυτό παλέυουμε:
 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ  ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Διεκδικούμε:
-                      Κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.
-                      Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010. Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας. Υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαγόρευση των απολύσεων.
-                      Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες και όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη. Άμεση μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς μείωση μισθών.
-                      Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και μετακυλύουν το κούρεμα των αποθεματικών στους ασφαλισμένους. Να επιστραφούν άμεσα όλα τα ευρώ που κλάπηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κλέφτες να λογοδοτήσουν και να δικαστούν από το λαό. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας.
-                      Κάτω τα χέρια από το συνδικαλισμό και το ιερό δικαίωμα της απεργίας. Κάτω η κοινοβουλευτική «χούντα» που θέλει να μας στερήσει το δικαίωμα να παλεύουμε. Εμείς δεν υπογράφουμε τα αντεργατικά μέτρα που καταργούν τη ζωή μας. Παλεύουμε για την ήττα και ανατροπή της νέας αντιδραστικής Ιερής Συμμαχίας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ:

- ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΆΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.00, ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
- ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 1 - 2 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROYP. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 1/4, 6 μ.μ.,  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
- Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η  ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.
- ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου