Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Συμπαράσταση στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων της υπηρεσίας ασύλου και των εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ


Σε απεργία προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου και οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ την Τετάρτη 11/3/2020.
Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία τους που εναντιώνεται στον Ν. 4636/2019, ο οποίος στο σύνολο του εισάγει τιμωρητικές και θεσμικά ρατσιστικές διατάξεις που θέτουν εκτός διαδικασιών ασύλου ένα μεγάλο αριθμό δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Σε αυτά τα πλαίσια το έκτακτο ΚΥΣΕΑ αποφάσισε εντελώς παράνομα, την 01/03/2020, να μην δέχεται η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα και να επαναπροωθούνται όσοι/ες επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζόμενων συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου και των εργαζόμενων στη Μ.Κ.Ο Άρσις, και στεκόμαστε πλάι τους στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους/ις εργαζόμενους/ες στην Υπηρεσία Ασύλου και συμβάσεων αορίστου χρόνου για τους/τις εργαζόμενους στις Μ.Κ.Ο.
Παράλληλα τονίζουμε ότι οι υπηρεσίες αυτές –που αποτελούν κοινωνικές υπηρεσίες- θα πρέπει να καλύπτονται δωρεάν για όλες και όλους από το δημόσιο τομέα και να μην εγκαταλείπονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απέναντι στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων εργαζόμενων, αιτούντων/σών άσυλο και προσφύγων προτάσσουμε τις ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας!
Πρόταση που υπέβαλλαν οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας προς την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ για την έκδοση ψηφίσματος. Η Ε.Ε. και δη στο σύνολο των παρατάξεων (ΕΑΚ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία-ΔΑΣ/ΠΑΜΕ) απαξίωσε να ασχοληθεί απορρίπτοντας στην πράξη το ψήφισμα. 
Το ΕΚΑ αρνείται να στηρίξει την απεργία των εργαζομένων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ και στην Υπηρεσία Ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου