Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Κάλεσμα σε σύσκεψη μπροστά στο 32ο συνέδριο του ΕΚΑ. Τρίτη 31/01/2023 στις 6:30μμ στο ΕΚΑ

 


Κάλεσμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε ανοιχτή συζήτηση μπροστά στο 32ο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ)

Σύσκεψη την Τρίτη 31/01/2023 στις 6:30μμ στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β)


Το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΑ έγινε λίγες μόνο μέρες πριν ξεσπάσει η πανδημία της COVID-19, το Φλεβάρη του 2020. Στο διάστημα που ακολούθησε, με πρόσχημα την πανδημία και αιτία την πολλαπλή κρίση του καπιταλισμού, εξαπολύθηκε μία μεγάλης έκτασης επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και ευρύτερα του λαού στο δικαίωμα στην υγεία, στο μισθό, στις λαϊκές ελευθερίες και στην αξιοπρεπή ζωή.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στη χώρα στον ιδιωτικό τομέα, με ευθύνη κυρίως των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν έπαιξε το ρόλο που θα αναλογούσε απέναντι στην επίθεση αυτή, δε συσπείρωσε την εργατική τάξη της Αθήνας στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική και τις εργοδοτικές επιδιώξεις. Σε γενικές γραμμές «υπάκουσε» στα κελεύσματα για αναμονή ώστε «να περάσει η καταιγίδα» και υλοποίησε το συνδικαλιστικό lockdown του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Μπροστά στο επικείμενο συνέδριο, η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΤΕ-ΕΚΑ) θέλει να ανοίξει τη συζήτηση:

·         Για την οργάνωση των αγώνων με απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ- κεφαλαίου. Για την ανάγκη συντονισμού όλων των πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων και συνδικαλιστών, με συνελεύσεις και κοινή δράση, για να βάλουμε μπροστά τα αιτήματα και τις εργατικές ανάγκες.

·         Για την δράση και τον προσανατολισμό του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων σωματείων που είναι μέλη του. Αλλά και την αναγκαία ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και για ένα κέντρο μάχης, που θα μπορέσει να συμβάλλει αποτελεσματικά στις μάχες της περιόδου. Για να ενισχυθούν οι ταξικές και ανατρεπτικές αγωνιστικές δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

  • Ο αγώνας ενάντια στο ν. Χατζηδάκη είναι ζωτικής σημασίας για το εργατικό κίνημα. Θα παλέψουμε ώστε το 32ο συνέδριο του ΕΚΑ να πει όχι στις τηλε-εκλογές, να μην νομιμοποιήσει κανένα σύνεδρο που προέκυψε από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες του ν. Χατζηδάκη. Να πάρει απόφαση ότι δεν παραδίδουμε τα μητρώα των σωματείων και του ΕΚΑ, ότι δεν συμμετέχουμε στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη να συζητήσουμε ώστε να βρούμε δρόμους συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπόρευσης. Η πρόσκληση απευθύνεται σε εκλεγμένους και εκλεγμένες αντιπροσώπους για το προσεχές συνέδριο, σχήματα, εργατικές κινήσεις, αγωνιστές και αγωνίστριες, που ενδιαφέρονται για μια κοινή συζήτηση και παρέμβαση μπροστά στο συνέδριο και μετά από αυτό.

Την Τρίτη 31/01/2023 στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου