Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης Κινητοποίηση Τετάρτη 1/9, 7μμ πλ. Κλαυθμώνος & πορεία στο Σύνταγμα

 



Όχι στην ιδιωτικοποίηση - κατεδάφιση της επικουρικής ασφάλισης

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1/9 στις 7μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα


 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ψήφιση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής την 1η Σεπτέμβρη το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

 

Πρόκειται για νέο χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, που αφορά εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους και για συνέχιση και εμβάθυνση της τομής που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου από το 2016), δηλαδή της δημιουργίας του συστήματος των τριών πυλώνων,  όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Μέσα στο    νομοσχέδιο  αποτυπώνεται η διακαής επιθυμία της κυβέρνησης για απόσυρση του κράτους σε πρώτο  βήμα από την επικουρική  σύνταξη  και σε δεύτερο  βήμα  συνολικά από την  εγγύηση  των συντάξεων.

 

Με τη δημιουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ)  επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια καινούρια γενιά εργαζομένων όπου η ασφάλιση δε θα σημαίνει προστασία, αλληλεγγύη των γενεών, πρόνοια, υγεία σύνταξη, αλλά τζόγος, ρίσκο, ανταποδοτικότητα κεφαλαιοποίηση και ατομικός κουμπαράς. Οι νέοι/ες εργαζόμενοι/ες θα είναι «επενδυτές» όπου ναι μεν θα γνωρίζουν τι ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνουν, αλλά δεν θα γνωρίζουν αν θα πάρουν και τι ποσό στο τέλος του εργάσιμου βίου τους, καθώς ανάλογα με την απόδοση της επένδυσης θα καθορίζεται  το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

 

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση, χρειάζεται σκληρός, αποφασιστικός, ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας με σχέδιο κλιμάκωση και στόχο την ανατροπή της επίθεσης και τη νίκη των εργαζόμενων.

 

Να μην επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  •  Αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και άρση όλων των περικοπών.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση, με μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης. Όχι στην απόσυρση του κράτους και της εργοδοσίας από την κοινωνική ασφάλιση

 

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1/9 στις 7μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου