Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ανοιχτή σύσκεψη αγώνα Σάββατο 23/01

 



Το 2021 φέρνει αντιμέτωπη την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό με μια σειρά από νέες προκλήσεις που έρχονται να προστεθούν στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και επιδιώκει να διαμορφώσει «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», για να προχωρήσει σε ένα νομοθετικό μπαράζ σε όφελος του κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να προωθήσει το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων. Ταυτόχρονα έχει ανοίξει η συζήτηση για το νέο κατώτατο μισθό με βάση τις επιταγές των μνημονίων, ενώ προ των πυλών βρίσκεται στρατηγικής σημασίας νομοσχέδιο για την εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αφήνει τον λαό έκθετο στην πανδημία χωρίς να λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις είναι ανάγκη να υπάρξει ένταση της δράσης και συντονισμός όλων των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να προκύψουν μαχητικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Για αυτό καλούμε εργατικές συλλογικότητες, κινήσεις, σχήματα, ταξικούς συνδικαλιστές, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια σε ανοιχτή σύσκεψη αγώνα το Σάββατο 23/01 στις 5:00μμ

Εργατικά σχήματα Συλλογικότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου