Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

 



ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΣΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΕΚΑ

Σε ρεσιτάλ απεργοσπασίας επιδόθηκαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Ε.Κ.Α. κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε την Τρίτη 13/10/2020.

Εκεί συζητήθηκε πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΟΣΜΕ για τους εργαζομένους στις οδικές μεταφορές αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας που προωθεί η κυβέρνηση.

Την πρόταση υποστήριξαν το ΠΑΜΕ και η ΕΑΚ που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή με πλήρη δικαιώματα και η ΑΤΕ-ΕΚΑ που συμμετέχει από θέση παρατηρητή.

Όμως η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αντέδρασαν με φανατισμό που θα τον ζήλευαν ακόμα και οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνοντας ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και να διασφαλίσουν την επιτυχία της ακραίας αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αφού κατάγγειλαν την απεργία που έχει κηρύξει η ΟΣΜΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να βγει ψήφισμα υποστήριξής της.

Καθώς ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και Νέα Πορεία έχουν πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Κ.Α. το ψήφισμα τελικά δεν βγήκε.

Ακόμα χειρότερα όμως δεν συμφώνησαν ούτε στο να συγκληθεί συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Α. –που πρότεινε η ΑΤΕ-  όπου καθώς η ΑΤΕ-ΕΚΑ συμμετέχει με πλήρη δικαιώματα θα μπορούσε να διαμορφωθεί πλειοψηφία στήριξης της απεργίας της ΟΣΜΕ.

Πραγματικά πρόκειται για την αποθέωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Την αποθέωση του απεργοσπαστισμού. Την άνευ προηγουμένου υπονόμευση κάθε προσπάθειας να ανασυνταχτεί σε αγωνιστική βάση το εργατικό κίνημα και να ξεκινήσει μια νέα ανοδική πορεία.

Η ΑΤΕ-ΕΚΑ στηρίζει με αποφασιστικότητα την 24ωρη απεργία της ΟΣΜΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην ΟΣΥ να πάρουν αποφασιστικά μέρος σε αυτήν την αγωνιστική κινητοποίηση διεκδικώντας:

• Κανένας ιδιώτης στις δημόσιες αστικές μεταφορές του λαού.

• Μαζικές προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών και επιστημονικού τεχνολογικού προσωπικού.

• Άμεση κρατική χρηματοδότηση για ανταλλακτικά και αγορά λεωφορείων.

• Επισκευή των εσκεμμένα παροπλισμένων λεωφορείων.

• Επίταξη των ΚΤΕΛ και των ιδιωτικών μέσων για την εξυπηρέτηση του λαού.

• Άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις αστικές μεταφορές .

• Άμεση επιστροφή των κλεμμένων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου