Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα στην εργατική διαδήλωσητο Σάββατο 30/11, 12.00, στην πλ. Κοραή



Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καλεί στην εργατική διαδήλωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα. το Σάββατο 30/11/19, στις 12.00 στην πλατεία Κοραή.(δείτε περισσότερα εδώ).


Η διαδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της νέας διακλαδικής απεργίας οργανωμένης από τα κάτω στις 19 Μάρτη 2020. Έρχεται μάλιστα έναν μήνα μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση του «αναπτυξιακού νόμου», που επιφέρει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, στους μισθούς και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία βάζουν μπροστά με δυναμικό τρόπο τις εργατικές ανάγκες και δικαιώματα. Παλεύουν για:


Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αυξήσεις στους μισθούς. Ενάντια στο κεφάλαιο και στο κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα». Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην ποινικοποίηση και στην κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Ενάντια στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στην εργασιακή επισφάλεια και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σήμερα, είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να συντονιστούν από τα κάτω, με λογική πανεργατικού αγώνα. Μόνο έτσι θα ξεπερνάμε τον κατακερματισμό και τις εκτονώσεις του υποταγμένου συνδικαλισμού και θα οργανώνουμε αποτελεσματικά τις μάχες απέναντι στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου