Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η πλειοψηφία του ΕΚΑ δεν καλεί σε καμία κινητοποίηση ενόψει της ψήφισης των μέτρων

Η πλειοψηφία του ΕΚΑ έχοντας απορρίψει την πρόταση της ΑΤΕ –ΕΚΑ για σύγκληση ΔΣ ώστε να προκηρυχτεί απεργία ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων, με δελτίο τύπου που εξέδωσε καλεί σε εγρήγορση (ούτε καν σε συλλαλητήριο!). (δείτε το δελτίο τύπου εδώ)

Η ΑΤΕ - ΕΚΑ καταψήφισε το δελτίο τύπου και στέλνοντας την ακόλουθη δήλωση προς το Δ.Σ. του ΕΚΑ.

Το σχέδιο ΔΤ για το πολυΝΣ προαπαιτούμενων – και με την επουσιώδη αλλαγή στην αρχή, απορρίπτεται από την ΑΤΕ ΕΚΑ για τους εξής λόγους:

1. Δεν υπήρξε από το προεδρείο καμιά επίσημη απάντηση στο αίτημα της ΑΤΕ ΕΚΑ για επείγουσα σύγκληση ΔΣ και την πρότασή μας για 24ωρη απεργία στις 13.6. Παρά την απαράδεκτη ούτως ή άλλως καθυστέρηση για επείγουσα σύγκληση του ΔΣ θα πρέπει έστω και τώρα να κηρυχθεί από το ΕΚΑ απεργία στις 14.6 μαζί με το συλλαλητήριο (στο οποίο καλούν η ΑΔΕΔΥ κ.ά. συνδικάτα με απεργία ή τουλάχιστον στάση εργασίας), τη μέρα ψήφισης του πολυΝΣ. Επιμένουμε σ’ αυτό το αίτημα-πρόταση.

2. Το σχέδιο ΔΤ δεν προτείνει καμιά απεργιακή κινητοποίηση ή συλλαλητήριο ενάντια στη ψήφιση του πολυΝΣ. Τι νόημα έχει να καλούνται απλά τα σωματεία – μέλη του ΕΚΑ «σε εγρήγορση» μπροστά στο ΓΕΓΟΝΟΣ της ψήφισης – που σηματοδοτεί ουσιαστικά 4ο μνημόνιο διαρκείας; Είναι απαράδεκτος στρουθοκαμηλισμός για το ΕΚΑ και τις πλειοψηφίες στο προεδρείο.

3. Επανέρχεται το σχέδιο ΔΤ στο πλαίσιο – σύνθημα της «Πανεθνικής Μέρας Δράσης» με το οποίο διαφωνούμε και καταγγείλαμε σαν παράταξη σε προηγούμενο ΔΣ (όπως είχαμε διαφωνήσει και στο ΔΤ που εκδόθηκε τότε), όπως και με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ (κι ΑΔΕΔΥ) στην «Κοινωνική Συμμαχία» μαζί και με εργοδοτικές οργανώσεις.

 Βασίλης Συλαϊδής

Μέλος ΔΣ για την ΑΤΕ ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου