Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΙΝΜΑΙΝΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ INTRACOM"

Σήμερα, 1η μέρα της διήμερης απεργίας των συναδέλφων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που γίνεται με εξαιρετική συμμετοχή για να ανακληθούν οι απολύσεις των δύο συνδικαλιστών, η εργοδοσία προχώρησε σε νέα πρόκληση: Άσκησε αγωγή κατά του Σωματείου, του Προέδρου και της Γ.. Γραμματέα και ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και αυτή κι οποιαδήποτε στο μέλλον ανάλογη απεργία. 


Οι δικαιολογίες είναι αστήριχτες, ότι δεν υπάρχει νόμιμο Σωματείο ούτε ΔΣ, ότι η απεργιακή απόφαση δεν πάρθηκε από ΓΣ, ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση 24ωρών στον εργοδότη (αυτό το τελευταίο έχει κάποια τυπική αλήθεια, ενημερώσαμε για την απόφαση της ΓΣ στις 10:43 της Τετάρτης 15.3 ενώ η απεργία άρχισε σήμερα 16.3 στις 7πμ, είναι μια τυπική απόκλιση που είναι ο κανόνας σχεδόν στις απεργίες και πάντως ισχύει μόνο για την 1η μέρα της απεργίας, δηλ. σήμερα, για τη 2η μέρα Παρασκευή 17.3 η ενημέρωση έγινε την ίδια ώρα την Τετάρτη, απολύτως εμπρόθεσμα. Η εκδίκαση της αγωγής γίνεται κατεσπευσμένα στο Πρωτοδικείο στις 1:30 το μεσημέρι σήμερα.

Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δεν τρομάζουν ούτε τώρα ούτε για το μέλλον. Οι εργαζόμενοι απεργούν και δεν θα σταματήσουν αν δεν ανακληθούν οι 2 απολύσεις. Σ' αυτό έχουν την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις INTRACOM αλλά και γενικότερα, πέρασαν ήδη πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και στάλθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης κλπ., το μέτωπο που άνοιξε η εργοδοσία με τις 2 απολύσεις συνδικαλιστών είναι καίριο κι αφορά όλους, το δικαίωμα στην απεργία και το συνδικαλισμό που χτυπιέται βάναυσα. Επίσης είναι ενήμερα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΕΚΑ και ΠΟΕΜ για να καλύψουν τη συνέχιση της απεργίας αν βγεί από το δικαστήριο παράνομη (παρά τα κούφια επιχειρήματα της αγωγής).

Πάρτε πίσω τους απολυμένους!
Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε! 
Νίκη στην απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου