Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Να επαναπροσληφθεί τώρα ο Σάκης Παπαδόπουλος!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Να επαναπροσληφθεί τώρα ο Πρόεδρος
του Σωματείου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.»!

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), εκτός από έναν. Τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, Σάκη Παπαδόπουλο.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος τέθηκε σε εργασιακή εφεδρεία μαζί με συνολικά 57 εργαζόμενους της εταιρείας στις 29 Δεκεμβρίου 2011. Δύο μήνες μετά, αποφασίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους. Ο Σάκης Παπαδόπουλος που βρισκόταν ανάμεσά τους αρνήθηκε να επιστρέψει, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του. Στις 11 Μαΐου 2015 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4325/2015, ο οποίος προέβλεπε την επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στις 27 Ιουλίου 2015, λίγες μέρες πριν από τη συγχώνευση της παραπάνω εταιρίας με άλλες δύο εταιρείες του Δημοσίου και την υπαγωγή των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών στο Υπουργείο Υποδομών, το Δ.Σ. της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» συνεδρίασε, με μοναδικό θέμα την επαναφορά των εργαζομένων που είχαν τεθεί στην εφεδρεία. Το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας, που τότε εποπτευόταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφάσισε την επαναφορά όλων των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε εφεδρεία, με μία μόνο εξαίρεση. Τον Σάκη Παπαδόπουλο. Ισχυρίζονται ότι η άρνηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων να εξαιρεθεί από την εφεδρεία τον Φεβρουάριο του 2012, διεκδικώντας την επιστροφή όλων των συναδέλφων του, συνιστά οικειοθελή αποχώρηση! εργασία του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη. Τους ενοχλεί η αγωνιστική στάση και η εργατική περηφάνια. Θέλουν να κάμψουν κάθε εργατική αντίσταση. Να τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα που συγκρούεται και αγωνίζεται αποφασιστικά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες. Δεν είναι τυχαίο ότι συζητάνε την ίδια στιγμή με την Τρόικα την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το  Υπουργείο Υποδομών και το ΔΣ της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους, μέχρι την τελική νίκη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου