Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νίκη στον αγώνα στο μπαρ Revolt!



Δελτίο τύπου για τον αγωνα στο Revolt

Όλο το προηγούμενο διάστημα ως ΛΑΝΤΖΑ μαζί με τη συλλογικότητα Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, συνεχίσαμε τις κινητοποιήσεις μας, προκειμένου η ιδιοκτήτρια του bar Revolt στα Εξάρχεια, να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές απολυμένης συναδέλφισσας.
Μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις όλου αυτού του διαστήματος και την αποφασιστική και ανυποχώρητη στάση μας μπορούμε να πούμε ότι ο αγώνας μας νίκησε.  Όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας, η εργοδοσία δεν αναγνώριζε την συναδέλφισσα ως εργαζόμενη αλλά υποστήριζε πως ήταν «θαμώνας» του μαγαζιού. Τελικά άλλαξε γνώμη και αποδέχτηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα που όφειλε. Κι όχι μόνο αυτό αλλά προχώρησε και στη πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των  συναδέλφων και συναδελφισσών που εργάζονται στο μαγαζί, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν προηγουμένως.
Για την ανυποχώρητη στάση μας λοιδωρηθήκαμε από πολλούς. Μας κατηγόρησαν ότι είμαστε εκβιαστές και ότι χρησιμοποιούμε αθέμιτα μέσα. Ως απάντηση, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το σύνθημά μας «οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να νικούν» επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.  Κάναμε ένα βήμα δείχνοντας ότι το μόνο δίκιο είναι η συλλογική εργατική πάλη, ενάντια στη βία της εργοδοτικής δεσποτείας. Χιλιάδες συνάδελφοί/ισσες βρίσκονται σε ανάλογες δυσχερείς εργασιακές συνθήκες. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας στον κλάδο. Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, για να επαναφέρουμε το σύνολο των συλλογικών δικαιωμάτων στον κλάδο, για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της εκμετάλλευσης και της υποταγής των εργαζομένων. Ενάντια στην πολιτική της υποταγής στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Ο δρόμος μας είναι μεγάλος, όλοι μαζί, συλλογικά μπορούμε να τον διανύσουμε νικηφόρα.

ΛΑΝΤΖΑ - Αγωνιστική ΕΡγατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου