Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΤΕ για Βιβλοσυνεργατική



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ: ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στη Βιβλιοσυνεργατική, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς έως και πέντε μηνών. Παρά τις υποσχέσεις της εργοδοσίας πως θα προχωρήσει σε σταδιακή καταβολή των δεδουλευμένων και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του 2014, δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις της. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να σταματήσει η καθυστέρηση πληρωμών, να καταβάλλεται κανονικά ολόκληρος ο μισθός κάθε μήνα και να ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
Η απλήρωτη εργασία αποτελεί την κορύφωση της πάγιας τακτικής της εργοδοσίας να παραβιάζει συνεχώς τα δικαιώματα των εργαζόμενων, να χειροτερεύει διαρκώς τις συνθήκες εργασίας και να καταστρατηγεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, αυτά της έγκαιρης καταβολής των μισθών.
Σε αυτή τη γραμμή κινείται συνολικά το κεφάλαιο, μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Απλήρωτη δουλειά, χιλιάδες απολύσεις, όλα για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Όλη η εργατική τάξη μια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» χωρίς δικαιώματα, έρμαιο των εργοδοτών, χωρίς ζωή και μέλλον.
Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να παλέψουμε συλλογικά για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μην συναινέσουμε στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Γι’ αυτό στην εταιρεία μπορούν να είναι σίγουροι. Με όπλο την ενότητα, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και το ΕΚΑ να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των εργαζόμενων στη Βιβλιοσυνεργατική. Ο αγώνας τους, είναι αγώνας όλων μας για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς κι εργασιακές σχέσεις, κόντρα στην εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ- εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου