Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση: νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη Βιβλιοσυνεργατική



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στη Βιβλιοσυνεργατική

Η διοίκηση της Βιβλιοσυνεργατικής την Παρασκευή 24/1 αθέτησε για μία ακόμα φορά τη συμφωνία της με το σωματείο και την εργοστασιακή επιτροπή για το ρυθμό της καταβολής των δεδουλευμένων (με απλά λόγια, τους άφησε για ακόμα μια φορά απλήρωτους). Η εταιρεία, που χρωστάει 4 μισθούς στους εργαζόμενους ενώ ακόμα δεν καταβάλλονται σε τακτική βάση δεδουλευμένα, σε συνάντηση με την Ομοσπονδία και το Σωματείο Λιθογράφων το Δεκέμβρη, είχε δεσμευτεί ότι θα καταβληθούν άμεσα κάποια χρήματα ώστε σε λίγους μήνες να έχει ξοφλήσει όλα τα δεδουλευμένα. Η απάντηση του σωματείου είναι η κήρυξη 24ωρης απεργίας, για 4η φορά αυτή τη χρονιά, τη Δευτέρα 24/1.
Οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής αποφάσισαν την περιφρούρηση της απεργίας στο Κορωπί τη Δευτέρα, και συγκέντρωση στις 12.30 στην Ευελπίδων, όπου την ίδια  μέρα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, ώστε να έχουν δικαίωμα στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Η διοίκηση ακολουθεί την ίδια τακτική με χιλιάδες εργοδότες: με πρόσχημα την κρίση, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα. Στην ίδια γραμμή άλλωστε κινείται όλο το κεφάλαιο, εξ ου και η πρόταση του ΚΕΠΕ για να εργάζονται απλήρωτοι για 1 χρόνο οι νέοι άνεργοι.
Οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής δεν είναι μόνοι τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και θα βρεθούμε παρόντες στην απεργία και στη μάχη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Με συντονισμό από τα κάτω και κοινό βηματισμό, τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα μπορούν να επιβάλουν να σταματήσει το αίσχος της μη καταβολής των δεδουλευμένων. Κόντρα στην ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που απασχολεί εργαζόμενους με τα δουλεμπορικά προγράμματα με «εργασιακή σχέση» μαθητείας VOUCHER, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους με Γενικές Συνελεύσεις και μαχητικές απεργίες, σε ένα πανεργατικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής.
Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και το ΕΚΑ να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων της Βιβλιοσυνεργατικής. Ο αγώνας τους, που είναι κομμάτι του αγώνα όλων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς κι εργασιακές σχέσεις, κόντρα στην εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, μπορεί και πρέπει να νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου