Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση για μειώσεις μισθών στους ενοικιαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα

Το διήμερο της πανεργατικής 48ωρης απεργίας 28-29 Ιουνίου επέλεξε η Εθνική για να καλέσει τους ενοικιαζόμενους που νοικιάζει η ICAP και η MELLON, να υπογράψουν νέα τροποποιητική σύμβαση. Η νέα σύμβαση μετατρέπει την σχέση εργασίας σε «μερικής απασχόλησης για αόριστο χρόνο, για επτάωρη πενθήμερη εργασία» «με ωράριο κυλιόμενο βάσει προγράμματος». Επίσης προβλέπει ότι «αντίστοιχη μείωση των αποδοχών», 10-14%. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν εκβιαζόμενοι και με την απειλή της απόλυσης, να υπογράψουν τις μειώσεις μισθών. Πριν από ένα μήνα είχαν προηγηθεί 60 απολύσεις ενοικιαζόμενων στην Εθνική, ενώ και αυτές τις μέρες συνεχίζονται μεμονωμένες απολύσεις.
Η κυβέρνηση  στηρίζει την Εθνική Τράπεζα με επιδοτήσεις (πάνω από 120 δισ. σε όλες τις Τράπεζες) και αυτή εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς νόμους του μνημονίου. Έτσι  αντιλαμβάνεται τον ρόλο της στην «στήριξη της ελληνικής οικονομίας» στο να μειώνει μισθούς, να μετακινεί εργαζομένους από εργολάβο σε εργολάβο και να απολύει.
Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και την ΟΤΟΕ, να αναλάβουν τις εύθηνες τους. Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων. Να παλέψουμε για:
Να απαγορευτούν οι απολύσεις. Μόνιμη και  σταθερή δουλειά για όλους
Κατάργηση της σκλαβιά της ενοικίασης, καθώς και κάθε μορφής και νόμου ελαστικής εργασίας.
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις ενάντια στη λιτότητα
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου