Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόταση της ΑΤΕ-ΕΚΑ προς το ΕΚΑ για στήριξη της απεργίας στην efood

 


Νίκη στον αγώνα των διανομέων της efood
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον δρόμο!   

 
Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των διανομέων της efood και των σωματείων του κλάδου. Οι εργαζόμενοι απάντησαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας με μαζικότατες μοτοπορείες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
 
Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην σταματήσουν την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης που τους μετατρέπει από μισθωτούς σε «συνεργάτες» (freelancers) μετά και την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα Χατζηδάκη. Γι΄ αυτό προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/09.

Ως ΑΤΕ-ΕΚΑ προτείνουμε στο ΔΣ του ΕΚΑ να προκηρύξει παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή και να καλέσει  τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των διανομέων της efood.
 
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζόμενων και των σωματείων τους:

•    Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την e-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
•    Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.
•    Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
•    Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους
•    Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).
•    Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου