Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Να καταργηθεί η ΚΥΑ που απαγορεύει τις διά ζώσης Γενικές Συνελεύσεις σωματείων




 Πρόταση ψηφίσματος της Αγωνιστικής  Ταξικής Ενότητας στο ΔΣ του ΕΚΑ

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την συνειδητή προσπάθεια τη κυβέρνησης να επιβάλει συνδικαλιστικό lock down στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τις συλλογικές διαδικασίες και τις αρχαιρεσίες κρυβόμενη πίσω από τα μέτρα covid.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση, με σειρά Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων διατηρεί την απαράδεκτη απαγόρευση διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων δια ζώσης που έχουν μητρώο άνω των 150 μελών, με πρόσχημα τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Την ώρα που όλη η οικονομική δραστηριότητα είναι σε πλήρη λειτουργία ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ, την ώρα που επιτρέπονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συμμετοχή ακόμα και 25000 ατόμων σε ανοιχτά γήπεδα και 8000 σε κλειστά στάδια ενώ σε καταστήματα εστίασης προβλέπεται 320 πελάτες, στα σωματεία απαγορεύεται να κάνουν συνελεύσεις και αρχαιρεσίες!

Η κυβέρνηση με τις ΚΥΑ θέλει να επιβάλει μια ώρα αρχύτερα την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη για τη λειτουργία των σωματείων επιβάλλοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ακόμα και στο διάστημα που δεν το ορίζει ο νόμος υποχρεωτικά. Θέλει να επιβάλει την απομάκρυνση των εργαζόμενων από τη συλλογική ζωή και δράση των σωματείων.

Απαιτούμε να καταργηθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ και η απαγόρευση για διαζώσης διαδικασίες και αρχαιρεσίες για περισσότερα από 150 μέλη.

Καλούμε τα σωματεία να προχωρήσουν στην οργάνωση των συλλογικών τους διαδικασιών καθώς και αρχαιρεσίες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των μελών τους.

Το συνδικαλιστικό lockdown ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου