Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Κάλεσμα στην αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 17 Απρίλη στις 12:00 στα Προπύλαια

 

 Εν μέσω πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση αφήνει τη δημόσια υγεία αθωράκιστη και υλοποιεί μια εγκληματική για τον λαό υγειονομική πολιτική, προωθούνται μια σειρά προκλητικά μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων εργαζομένων και νεολαίας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση:

-          Προχωρά σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες για την πλειονότητα των φαντάρων. Το μέτρο αυτό θα επιβαρύνει σημαντικά τη ζωή των νέων και των οικογενειών τους. Έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη εντατικοποίηση, στον αυταρχισμό και στο κλείσιμο μέσα στα στρατόπεδα που αντιμετωπίζουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού, ενώ βρίσκονται στο έλεος του κορωνοϊού.

-          Υλοποιεί ήδη ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες για Υγεία, Εκπαίδευση, Πρόνοια, εργασία, προστασία περιβάλλοντος κλπ. είναι εκρηκτικές. Μόνο για τα γαλλικά Ραφάλ θα δοθούν 2,5 δις., το 1,5 φέτος, δηλαδή περισσότερα από όσα έχουν προϋπολογιστεί το 2021 για την ενίσχυση των νοσοκομείων! Ακόμα 1,5 δις. δίνονται για αναβάθμιση των F-16, ενώ προετοιμάζονται άμεσα νέες συμφωνίες 5 δισ ευρώ για αγορά φρεγατών! Και υπάρχουν κι άλλοι εξοπλισμοί…

-          Προωθεί την μετατροπή όλης της χώρας σε μια τεράστια βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για να εξυπηρετηθούν οι επιθετικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί τους. Η βάση της Σούδας ενισχύεται, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα και όπου αλλού χρειαστεί μετατρέπονται σε χώρους εξόρμησης των ΗΠΑ, προετοιμάζεται νέα πολυετής συμφωνία με την Ουάσινγκτον.

-          Ενισχύει τους επικίνδυνους επιθετικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή, όπως με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αραβικά υπερ-αντιδραστικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

-          Στέλνει ελληνικές δυνάμεις σε επικίνδυνες και επιθετικές αποστολές από τον Αραβικό κόλπο μέχρι την Αφρική!

-          Προσλαμβάνει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες, την ώρα που λείπουν δραματικά υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι πρόνοιας κλπ.

-          Προετοιμάζει ακραία αντιδραστικά μέτρα όπως την υποχρεωτική θητεία στα 18!

-          Μετατρέπει τους φαντάρους σε κυνηγούς μεταναστών και προσφύγων στα ματωμένα σύνορα της ρατσιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Όλα αυτά εμφανίζονται ως απαραίτητα για να κερδίσει πόντους η Ελλάδα στον ανταγωνισμό με την Τουρκία για τον ορισμό των ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των θαλάσσιων ενεργειακών πόρων, για να ενισχυθούν η στρατιωτική ετοιμότητα και οι συμμαχίες της χώρας απέναντι στον «προαιώνιο εχθρό». Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ υποστηρίζεται στην ουσία της από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (την είχαν προωθήσει εξάλλου ως κυβερνήσεις), αλλά και τους εθνικιστές και ρατσιστές της Ελληνικής Λύσης.

Η πολιτική αυτή είναι όμως επικίνδυνη, αντιδραστική και πολλαπλά αντεργατική και αντιλαϊκή:

-          Δημιουργεί μεγάλους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους επιθετικούς πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-          Αναπαράγει και ενισχύει τον ανταγωνισμό της ελληνικής αστικής τάξης με την τουρκική, με θύματα και τους δύο λαούς. Οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι κυβερνήσεις, οι έμποροι όπλων, οι ιμπεριαλιστές «διαμεσολαβητές», οι φασίστες και οι ρατσιστές. Η όποια εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις ΑΟΖ θα φέρει ανάπτυξη μόνο στα κέρδη των πολυεθνικών ενέργειας, σκορπώντας εκμετάλλευση, πολεμική απειλή και ρύπανση του περιβάλλοντος.

-          Ταυτόχρονα, δίνει τεράστια κονδύλια σε εξοπλισμούς, καταπιέζει τη νεολαία, πιέζει παραπέρα τους εργαζόμενους.

 

Γι’ αυτό και πρέπει να ανατραπεί!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

– Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους. Καμία σκέψη για θητεία από τα 18!

– Όχι στα νέα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα και τις μαζικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και αξιωματικών – κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

– Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, όχι στη «στρατηγική συμμαχία» με ΗΠΑ, Γαλλία κλπ. Καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

- Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και δρόμους μεταφοράς - αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών. Όχι στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη συνόρων.

- Όχι στο κυνήγι προσφύγων και μεταναστών, καμιά συμμετοχή του στρατού σε τέτοιες δράσεις, σεβασμός όλων των δικαιωμάτων τους.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιπολεμική – αντιμιλιταριστική - αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021 και στη συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου