Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη αγώνα την Πέμπτη 1 Απρίλη - Πρόγραμμα δράσης

 

Την Πέμπτη 1 Απρίλη 2021 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη αγώνα με την συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών κινήσεων, σχημάτων, ταξικών συνδικαλιστών, αγωνιστών και αγωνιστριών από πολλούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία έχει αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, υποδομές και ΜΕΘ, τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας απροστάτευτους και έρμαιο των εργοδοτικών ορέξεων, ενώ προσπαθεί με την καταστολή να επιβάλλει την πολιτική της.

Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται ξανά να φέρει για ψήφιση το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωσης του δικαιώματος στην απεργίας και ποινικοποίηση των αγώνων.

Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη εργατικής και λαϊκής κινητοποίησης, ενάντια στην αντιλαϊκή επιδρομή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Επιδίωξη είναι να υπάρξει ευρύτερη έκφραση της αντικυβερνητικής δυσαρέσκειας που αποτύπωσαν και οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος από τους φοιτητές, τους υγειονομικούς, το κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι μαζικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές ενάντια στην αστυνομική βίας.

Αποφασίστηκαν μια σειρά κινητοποιήσεων καθώς και η έκδοση κοινής ανακοίνωσης και αφίσας

Συγκεκριμένα:

1.                  Δευτέρα 5 Απρίλη στις 6:00μμ στον ΔΕΔΗΕ (Χαλκοκονδύλη 30). Κινητοποίηση για το εργοδοτικό έγκλημα τριών εργαζομένων στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Εύβοια. Οι τρεις νεκροί εργάτες συνάδελφοί μας, όπως και ένας ακόμα βαριά τραυματισμένος, εργάζονταν σε συνεργείο του Άκτωρα, εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ.

2.                  Τετάρτη 7 Απρίλη μέρα δράσης για την Υγεία. Την μέρα εκείνη έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις οι ομοσπονδίες στην Υγεία, με πρωινές συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 4μμ.

3.                  Παρασκευή 9 Απρίλη καλούμε σε παναθηναϊκή συνάντηση, συζήτηση και συντονισμού εργατικών σχημάτων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, φεμινιστικών συλλογικοτήτων κ.ά.(εδώ)

4.                  Πέμπτη 22 Απρίλη προτείνουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις ομοσπονδίες την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας ενάντια το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο και στην αντεργατική πολιτική. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε η Πέμπτη 22 Απρίλη να είναι μέρα δράσης και αγώνα με συλλαλητήριο.

5.                  Σάββατο 24 Απρίλη, προτείνουμε μέρα εργατικής παρέμβασης σε γειτονιές με συγκεντρώσεις και πορείες.

6.                  Πέμπτη 6 Μάη προτείνουμε ταξικό και απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με 24ωρη απεργία

7.                  Σε συνεργασία με τους φοιτητικούς συλλόγους συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην δημιουργία της πανεπιστημιακή αστυνομία.

8.                  Στηρίζουμε την πρόταση για Διακλαδική Απεργία τον Μάη οργανωμένη από τα κάτω από Κλαδικά και Επιχειρησιακά Εργατικά Σωματεία.

9.                  Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του γιατρού Κώστα Καταραχιά, πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Εργατικά σχήματα, Κινήσεις, Συλλογικότητες, Αγωνιστ(ρι)ες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου