Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Πρόταση της ΑΤΕ-ΕΚΑ προς το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. για απεργία για τον προϋπολογισμό

 9/12/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή τον προϋπολογισμό του 2021. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για ανάλγητο, και ταξικά προκλητικό προϋπολογισμό, που χαρακτηρίζεται από περιφρόνηση για την ίδια την αξία της ζωής γενικά αλλά και ειδικότερα για την αξία της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση τολμά να φέρει προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία, που κλιμακώνει τις δαπάνες για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που κάνει μια ακόμα σειρά από γενναιόδωρες προσφορές προς του ισχυρούς του πλούτου.

Πρόκειται για αναμενόμενη συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησε μέχρι τώρα. Πολιτική που αξιοποιεί την πανδημία για να κλιμακώσει τις επιθέσεις ενάντια στις εργαζόμενες λαϊκές τάξεις, στην εργατική τάξη ειδικότερα.

Αυτή η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Ζητάμε άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. για να πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση για τον προϋπολογισμό, συνεχίζοντας την απεργιακή δράση που ξεκίνησε με την απεργία στις 26 του Νοέμβρη.

Να απαντήσουμε στην ταξική πρόκληση του προϋπολογισμού.

Να δώσουμε ένα ακόμα χαστούκι στον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομική τρομοκρατία της κυβέρνησης των καπιταλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου