Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

 


Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου αστυνομικού Κορκονέα, οι αστυνομικές δυνάμεις, προχώρησαν σε νέα άγρια καταστολή και πογκρόμ προσαγωγών. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, το κράτος και η αστυνομία έστησαν νέο σκηνικό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων.

Από το πρωί έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων η κατάσταση θυμίζει κατεχόμενη ζώνη! Κάθε διερχόμενος, οποιοσδήποτε ήθελε να προσεγγίσει το μνημείο για να αφήσει ένα λουλούδι, αντιπροσωπείες οργανώσεων, φορέων, κόσμος της γειτονιάς και ευρύτερα, προσήχθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και πιθανές απόλυτα ανυπόστατες κατηγορίες!

Μεταξύ αυτών εκπρόσωποι σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη οργανώσεων της Αριστεράς, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παρά το όργιο της καταστολής και την  πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις γίνανε στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε όλη την χώρα.

Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αντίθετα καλούν σε ΕΔΕ υγειονομικό προσωπικό γιατί αρρώστησε, την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ  καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!

Ο σκοπός τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! Μισούν τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού, μισούν τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Μισούν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!

Ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης εξάλλου, με τον κυνισμό που τον διακρίνει, το δήλωσε ξεκάθαρα την επαύριον των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο. Σκοπός τους είναι να μπει ένα τέρμα στις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Και το επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά και με την σύλληψη των φεμινιστριών στις 25 του Νοέμβρη.

Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι!

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες!

Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθούν πρόστιμα!

Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορούπουλου στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, για Μόρφωση - Υγεία - Δημοκρατία

Δεν ξεχνάμε! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου