Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση εργατικών σχημάτων για το ασφαλιστικό, 8/1

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συνάδελφοι-σσες ,

Η καινούργια χρονιά 2016 ξεκινάει και πάλι με μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων, με πρώτο σταθμό την κατάθεση και επιδίωξη ψήφισης του ασφαλιστικού και στη συνέχεια και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων.

Για τη σημασία της μάχης του ασφαλιστικού μιλήσαμε ως Κινήσεις-Παρεμβάσεις και σχήματα ήδη από τον Οκτώβρη, στην κοινή σύσκεψή μας και στην εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε (στην ΠΟΕ-ΟΤΑ), καθώς και με την 4-σελιδη κοινή μας προκήρυξη. Τώρα είναι ξανά ανάγκη να συζητήσουμε και συντονίσουμε τα βήματά μας, εν όψει της κορυφαίας αυτής μάχης .

Η κυβέρνηση ήδη ετοίμασε το τελικό νομοσχέδιο, οι «Θεσμοί» ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ήδη έρχονται στις αρχές της εβδομάδας για τελικό κλείσιμο του ζητήματος, με πιθανή ημερομήνία κατάθεσης τις 13 Ιανουαρίου και ψήφισης την 15η Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, η  ΑΔΕΔΥ επίσπευσε το Γενικό της Συμβούλιο για τις 5/1, ενώ το ΠΑΜΕ ήδη βάζει σε σωματεία και ομοσπονδίες ψηφίσματα και αποφάσεις για Πανεργατική Απεργία μέσα στις μέρες εκείνες (κατάθεση-ψήφιση ασφαλιστικού).

Σαν ΑΤΕ-ΕΚΑ, απευθύνουμε πρόσκληση για κοινή σύσκεψη-συνέλευση των εργατικών Κινήσεων-Σχημάτων-Παρεμβάσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, την Παρασκευή 8/1 στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚΑ. Αναγνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα η συνέλευση-συνάντηση αυτή, όμως οι γιορτές και απουσίες- άδειες πολλών συναδέλφων και η αναγκαία προετοιμασία για μαζική παρουσία των σχημάτων, δεν το επιτρέπουν.

Υπενθυμίζουμε επίσης το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό που έχει αποφασίσει η συνέλευση στις 13/1, το οποίο και στηρίζουμε, αν και βάση τις εξελίξεις με το ασφαλιστικό και πιθανή απεργία λογικά θα μετατεθεί.

Σας καλούμε, για να συζητήσει μαζί όλος ο κόσμος των εργατικών σχημάτων, να ανταλλάξουμε την εμπειρία μας από τους χώρους δουλειάς, και να συναποφασίσουμε την παρέμβαση και τις δράσεις μας στο επείγον μέτωπο του ασφαλιστικού.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου