Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η πρόταση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο ΔΣ ΕΚΑ 19/1

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑ στις 19 Ιανουαρίου,  σαν Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καταθέσαμε στην τοποθέτησή μας το πλαίσιο των εργατικών σχημάτων για το ασφαλιστικό.
Στα πλαίσια του στόχου να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο έκτρωμα στη βουλή, όπως πολλές παρατάξεις υποστήριξαν, προτείναμε το εξής σχέδιο δράσης:
1. Παναττική στάση εργασίας από το ΕΚΑ την Πέμπτη 21 /1 από της 12πμ μέχρι τέλος ωραρίου και μαζική συγκέντρωση – παράσταση στο υπουργείο εργασίας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, από κοινού με άλλους κλάδους που είχαν ήδη ανακοινώσει κινητοποιήσεις και στάση εργασίας την ίδια μέρα (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ, επιστήμονες κλπ).
2. Σύσκεψη του ΕΚΑ με όλα τα σωματεία μέλη του την ερχόμενη εβδομάδα.
3. Νέα κινητοποίηση 28 /1 με παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.  
4. Οργάνωση νέου συλλαλητηρίου το Σάββατο 30 /1 στην Αθήνα, ώστε κάθε Σάββατο να υπάρχει εργατική διαδήλωση
5. Προειδοποιητική 24ωρη πανεργατική απεργία 4 /2.
6. Κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη πανεργατική απεργία με το που επιχειρήσει  η κυβέρνηση  να το φέρει προς συζήτηση στην βουλή και κλιμάκωση με όλα τα μέσα στην συνέχεια για την αποτροπή ψήφισης του (καταλήψεις, διαδηλώσεις, μπλοκάρισμα παραγωγής κλπ).
7. Πανκοινωνικό μέτωπο και συντονισμός του αγώνα με όλα τα μαχόμενα λαϊκά στρώματα (αγρότες, αυτοαπασχολούμενους). Δε συμμετέχουμε σε προσχηματικό κοινωνικό διάλογο.
Δεν υιοθετήθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΕΜΕΙΣ-ΠΑΜΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) τίποτα περισσότερο από ότι είχε ήδη αποφασιστεί από τις ίδιες στην Εκτελεστική γραμματεία του ΕΚΑ, δηλαδή συλλαλητήριο 23/1, σύσκεψη των σωματείων του ΕΚΑ την Τρίτη 26/1, συμμετοχή στην απεργία της 4/2, με τα οποία φυσικά δεν διαφωνήσαμε.
 Επίσης, συμφωνήσαμε με τη πρόταση να στείλει το ΕΚΑ γράμμα στα σωματεία των συγκοινωνιών να προκηρύξουν απεργία 24ωρη στις 4/2, στη λογική να νεκρώσουν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου