Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για τις απολύσεις ενοικιαζόμενων στην ΕΤΕΑρ. Πρωτ.: 5123                                                    Αθήνα, 02/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 30/10 το βράδυ, ανακοινώθηκε τηλεφωνικά σε 50 περίπου ενοικιαζόμενους συναδέλφους που εργάζονταν μέσω της Mellon στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στο Μοσχάτο, ότι απολύονται και θα τους ανακοινωθεί ο λόγος αργότερα! Οι συνάδελφοι, εργάζονταν με συμβάσεις 1 ή και 2 μηνών, με μισθό 500 ευρώ, και κάποιοι ήταν εκεί ένα χρόνο ή και περισσότερο…
Την ίδια στιγμή, η Εθνική προσλαμβάνει μέσω άλλης εταιρείας 33 νέους εργαζόμενους για το τηλεφωνικό κέντρο με 4μηνη σύμβαση. Ανακύκλωση εργαζομένων, ή και της ανεργίας, από τις τράπεζες.
Για τις εργασιακές συνθήκες στο συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο, έχουν εδώ και καιρό γίνει καταγγελίες από σωματεία και εργατικές κινήσεις για την επιβολή τρομοκρατικών πρακτικών από τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας (κλείδωμα κινητών τηλεφώνων, περιορισμός διαλείμματος, απαγόρευση συνδικαλιστών).
Οι τράπεζες εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενο προσωπικό χωρίς δικαιώματα, εκτός συλλογικών συμβάσεων, για να καλύπτουν κενές θέσεις και πάγιες ανάγκες. Τη στιγμή που παίρνουν άλλα 25 δις από το 3ο μνημόνιο, χρήματα που τα επιβαρύνεται ο εργατικός λαός, συνιστά πρόκληση να απολύουν και να τρομοκρατούν εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τη Διοίκηση της Εθνικής
  • να συμμορφωθεί και να σταματήσουν οι αντεργατικές πρακτικές στο συγκεκριμένο κτίριο,
  • να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στην ΕΤΕ να ενταχθούν στον Κανονισμό εργασίας, να μονιμοποιηθούν ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.
Απαιτούμε από τη Mellon να σταματήσει τις συμβάσεις ομηρίας 1 μήνα, και να πάρει πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου