Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Να ανακληθούν τώρα οι Απολύσεις και οι Υποχρεωτικές Άδειες στην ¨Παππας Ανελκυστήρες ¨!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΕΚΑ
Ένα ακόμη κρούσμα εργοδοτικού αυταρχισμού, στην εταιρεία «ΠΑΠΠΑΣ Ανελκυστήρες», έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εργοδοτικής αυθαιρεσίας των προηγούμενων ημερών. Η εταιρεία με πρόσχημα το πάγωμα των έργων, την «αφερεγγυότητα» της ελληνικής αγοράς αλλά και με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών, ανακοίνωσε ήδη τις πρώτες απολύσεις στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Ήδη από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος σχεδόν, είχε επιβάλει υποχρεωτική άδεια σε όλο το προσωπικό του εργοστασίου! Η εταιρεία ενώ έχει υπογράψει σύμβαση πολλών εκατομμυρίων με τη COSCO, συμμετέχει σε έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό σημειώνοντας αρκετά κέρδη, δε διστάζει να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν και μετά το δημοψήφισμα, με παρεμβάσεις εκφοβισμού από τους εργοδότες, απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες (με ή και άνευ αποδοχών) γίνεται καθεστώς όσο περνούν οι εβδομάδες.
Οι εργοδότες επιδιώκουν την δημιουργία ενός κλίματος φόβου για να εμπεδωθεί η ανάγκη νέων αντεργατικών μέτρων και 3ου  μνημονίου, που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εξάλλου μπροστά και στο δημοψήφισμα, σε μια σειρά χώρους υπήρξαν εκβιασμοί στους εργαζόμενους από την εργοδοσία για την ψήφιση του «ναι».
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Τόσα χρόνια οι εργοδότες πλουτίζουν από τον ιδρώτα των εργαζόμενων και τώρα ζητάνε νέες θυσίες για να σώσουν τα κέρδη τους. Απαιτούν δουλειά με μισθούς πείνας, χωρίς κανένα δικαίωμα, απελευθερωμένα ωράρια και απολύσεις.
Να μην «κάνουμε άλλες θυσίες» για τα κέρδη τους! Το ΟΧΙ του λαού και των εργαζόμενων στα μνημόνια, στους εκβιασμούς της ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου να γίνει βροντερό ΟΧΙ μέχρι τέλους και στους χώρους δουλειάς.
Μόνη λύση σήμερα η συλλογική οργάνωση, η αντίσταση και ο ανυποχώρητος αγώνας για το δικαίωμα μας στη δουλειά και τη ζωή, με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι ψίχουλα.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων και του καθεστώτος της υποχρεωτικής άδειας, στην εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ. Καλούμε τα σωματεία να καταγγείλουν την εταιρεία. Κανένας εργαζόμενος μόνος και ασυνδικάλιστος. 

·         Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους.
·         Απαγόρευση των απολύσεων. Κάτω η εργοδοτική αυθαιρεσία.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου