Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πρόταση της ΑΤΕ - ΕΚΑ για κήρυξη πανελλαδικής - πανελλαδικής απεργίας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Προς: την Ε.Ε. του Ε.Κ.Α.,
    τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και κινήσεις του Ε.Κ.Α.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ - ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!

Η επαίσχυντη κατάληξη που έχουν οι περίφημες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών αποτελεί μία βαθιά αντιδραστική εξέλιξη, μέσα από την οποία συνεχίζεται αλώβητο όλο το πλαίσιο των μνημονιακών νόμων, ενώ βαθαίνει η επίθεση στα λαϊκά στρώματα μέσα από την φορολεηλασία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την άμεση ή έμμεση μείωση του εισοδήματος.

- Οι προτάσεις των δανειστών, είναι προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας. Δείχνουν την βαθιά περιφρόνηση των λεγόμενων «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) απέναντι στην θέληση του ελληνικού λαού, τον βαθιά αντιλαϊκό τους χαρακτήρα. Η επιμονή όλων, από την Μέρκελ μέχρι τον Ομπάμα και από τον Γιουνκέρ μέχρι τον Ολάντ, στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» δείχνει, ότι έχουν μια κοινή, βαθιά ταξική πολιτική για το ξεπέρασμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού.

- Οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των «θεσμών» και είναι βαθιά αντιλαϊκές. Αποδέχονται τις βασικές αντιδραστικές απαιτήσεις των δανειστών, περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα συνέχισης της φορολεηλασίας για τον λαό, ιδιωτικοποιήσεις, βαριά αντιασφαλιστικά μέτρα, ενώ δεν θίγουν σε τίποτα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, περιέχοντας απαράδεκτες υποχωρήσεις προς τη μνημονιακή λογική.

- Από την εμπειρία της 5-μηνης διαπραγμάτευσης αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμιά φιλολαϊκή πολιτική μέσα στα όρια της ευρωζώνης και των συνθηκών της ΕΕ, με αναγνώριση και αποπληρωμή του χρέους. Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής υπέρ των εργαζομένων όταν τα κύρια κριτήρια της όποιας διαπραγμάτευσης είναι η «παραγωγικότητα», η «ανταγωνιστικότητα» και η κερδοφορία των επιχειρήσεων, οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί. Όταν κάθε σκέψη ακόμα και για νομοθέτηση της χαλάρωση των μνημονιακών μέτρων (ακόμα και των 650 ευρώ βασικού μισθού) θεωρείται μονομερής ενέργεια.

Χρειαζόμαστε έναν «άλλο δρόμο» σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, με τη λογική της «ανταγωνιστικότητας», της εξυπηρέτησης των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ

- Άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους
- Μονομερής ακύρωση των μνημονίων και πλήρη επαναφορά όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων
- Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
- Μέτρα φορολόγησης του κεφαλαίου και του πλούτου και όχι των εργαζομένων
- Ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την άμεση κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας, την οργάνωση και συντονισμό των αγώνων για την απόκρουση κάθε νέου αντιλαϊκού μέτρου, κάθε νέας μνημονιακής συμφωνίας.


Συναδελφικά,
Για την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ
Τα μέλη του Δ.Σ. ΕΚΑ
Γκόβας Δημήτρης, Κοιλάκου Σύλβια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου