Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΤΕ ΕΚΑ: Γενική απεργία 27 Νοέμβρη, όλοι στους δρόμους - Μουσείο 10.30

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Όλοι στους δρόμους- Μουσείο 10.30 πμ
Ένα νέο καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας, εγκαθιδρύεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα, βλέπουμε ξανά το χιλιοπαιγμένο έργο των «σκληρών διαπραγματεύσεων» της συγκυβέρνησης  με την τρόικα, με υποβολέα το μεγάλο κεφάλαιο (ΣΕΒ κι Ένωση Τραπεζών, σε σύμπνοια με την ΕΕ και τις πολυεθνικές). Θέλουν να φέρουν προς ψήφιση το Δεκέμβρη, μέτρα για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού, το φτωχολόγιο στο Δημόσιο, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αντισυνδικαλιστικό νόμο για να καταργήσουν ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν να επιβάλλουν νέους φόρους και χαράτσια, να προχωρήσουν σε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων αγαθών, σε κατασχέσεις σπιτιών, ενώ καταδικάζουν την παιδεία, την υγεία, την στιγμή που χαρίζονται αμέτρητα δις στο κεφάλαιο.

Γι αυτό η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία, στο καθιερωμένο ημερολόγιο. Αυτή εξάλλου είναι η πρόθεση των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, γι’ αυτό εξάλλου αρνούνται να οργανώσουν το παραμικρό για την απεργία. Αντίθετα οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, τα ταξικά σχήματα, μπορούν να την μετατρέψουν σε ένα σημαντικό σταθμό για την αναγκαία αντεπίθεση, για το σπάσιμο της εκλογικής αναμονής, το μπλοκάρισμα του νέου κύματος αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, και της ακύρωσης των σχεδίων για «εθνική συνεννόηση». Μια απεργία που θα έχει συνέχεια, με συνελεύσεις, συλλαλητήρια, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, με ένα πραγματικό σχέδιο κλιμάκωσης για την ανατροπή των μέτρων και της πολιτικής του μαύρου μετώπου.

Οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι πολύ μαζικές διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, ο φοιτητικός και μαθητικός ξεσηκωμός, δείχνουν τις δυνατότητες για εισβολή της νεολαίας και του λαού στο προσκήνιο. Η κατασταλτική μανία της κυβέρνησης και του κράτους, δείχνει το φόβο του μνημονιακού καθεστώτος από τις αναπτυσσόμενες νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, την αδυναμία του αστικού μπλοκ να αντιμετωπίσει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο τον «εχθρό λαό».

Χρειάζεται γενικευμένη αντεπίθεση τώρα!
Πρέπει να ξεφύγουμε από τα μέχρι τώρα καθιερωμένα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχει αποδεχθεί τα ιδεολογήματα της ανταγωνιστικότητας, υπηρέτησε τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, εκτόνωσε και υπονόμευσε κάθε δυνατότητα πραγματικού αγώνα. Το εργατικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί σε ταξική βάση. Για αντεπιτεθεί και να συγκρουστεί με τη πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, με στόχο την ανατροπή τους. Να διεκδικήσει το χαμένο πλούτο, τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του. Να απαιτήσει την ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας που επιβάλει η Ε.Ε., την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων κι όλου του μνημονιακού νομικού οπλοστασίου, σε σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε και το ευρώ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, τον εργατικό έλεγχο, την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές 
·      Υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010. Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών, των ατομικών συμβάσεων, της ελαστικής και μαύρης εργασίας, της ενοικίασης εργαζομένων. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζόμενων. Να καταργηθούν οι νόμοι που απελευθέρωσαν τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή
·      Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων. Κρατικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων και επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
·      Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, ίσο με το βασικό μισθό, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Άμεση μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς μείωση μισθών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων.
·      Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από το psi. Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Μείωση με προοπτική κατάργησης της εργατικής εισφοράς. Να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές και η κρατική συμμετοχή.
·      Να διαγραφούν τα χρέη των ανέργων και των φτωχών. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο.
·      Υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων της εποχής μας, ενάντια στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Όχι στο νέο 330.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου