Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για την απεργία των ενοικιαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

24ωρη απεργία για να ανακληθούν όλες οι απολύσεις των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα!

            Σε 24ωρη απεργία προχωρά ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα. Από τον Ιούνιο, η ΕΤΕ έχει προχωρήσει ήδη στην απόλυση 12 ενοικιαζόμενων συναδέλφων και συναδελφισσών  από τις εταιρείες ICAP, Mellon και Action Line, συναδέλφων που εργάζονται στην Εθνική για χρόνια και που κάνουν την ίδια δουλειά με το μόνιμο προσωπικό.
            Στις συναντήσεις του κλαδικού σωματείου ΣΥΔΑΠΤΤ στην Επιθεώρηση Εργασίας με τους εκπροσώπους της ΕΤΕ, οι τελευταίοι απαντούν επιμόνως ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους εργαζόμενους που μέσω εταιρειών εργάζονται για την ΕΤΕ ακόμα και 18 χρόνια. Αφού τους έχει εκμεταλλευτεί για χρόνια, με μισθούς 600-700 ευρώ, αφού τους μείωσε το μισθό 3 φορές πέρυσι, αφού τους αλλάζει συμβάσεις και εταιρείες, ξαφνικά πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο, ακόμη και μητέρες που έχουν πρόσφατα γυρίσει από άδεια λοχείας.
            Η Εθνική Τράπεζα, που την ίδια στιγμή προσλαμβάνει μεγαλοστελέχη από την αγορά με παχυλούς μισθούς, δίνει προαγωγές και χιλιάδες ευρώ σε Γενικούς Δ/ντές, κι αφού κεφαλαιοποιήθηκε με τα λεφτά του ελληνικού λαού (8 δις από το ΤΧΣ το καλοκαίρι), πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αρνείται να τους εντάξει στο μόνιμο προσωπικό και τους θέλει σε διαρκή ομηρία και τρομοκρατία.
            Το σύγχρονο δουλεμπόριο είναι αιτία πολέμου για το εργατικό κίνημα. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μια από τις χειρότερες μορφές των οποίων είναι η ενοικιαζόμενη εργασία, υπήρξαν ανέκαθεν αιχμή του δόρατος για την εργοδοσία, για να διασπά τους εργάτες και να δημιουργεί δυσκολίες στην πάλη τους. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στις τράπεζες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) εδώ και χρόνια κλείνει τα μάτια στο ζήτημα, που απειλεί τις θέσεις εργασίας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων. Αρνούνται να τους εντάξουν στα συνδικάτα, αρνούνται να εντάξουν τα σωματεία τους στην ΟΤΟΕ, τους αφήνουν ασυνδικάλιστους και έρμαια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Αδιαφορούν για την ύπαρξη χιλιάδων εργαζόμενων εκτός συλλογικής σύμβασης, με άλλο μισθό, άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα, χειρότερο εργασιακό καθεστώς, δεν εντάσσουν το θέμα στις συνδικαλιστικές τους διεκδικήσεις, ακόμη και σήμερα που τους απολύουν, όπως και παλιότερα.
            Η 24ωρη απεργία των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εθνική πρέπει να πετύχει. Για να ανακληθούν οι απολύσεις. Για να λάβει το μήνυμα η ΕΤΕ και όλες οι τράπεζες. Για να γίνει ένα βήμα στην κατεύθυνση της κατάργησης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Για να γίνει ένα βήμα στην κατεύθυνση της απαγόρευσης των απολύσεων. Για να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην κλαδική συλλογική σύμβαση. Θα συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Οκτώβρη. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας οφείλει να δώσει το παρόν σ αυτήν τη μάχη, όπως και σε όλες τις απεργίες που λαμβάνουν χώρα στο λεκανοπέδιο σήμερα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου