Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και αντεργατική ενέργεια της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να απολύσει το συνάδελφο και συνδικαλιστή, μέλος του σχήματος Οδός Ευπόλιδος, Πέτρο Κωνσταντινίδη, πρώην μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική και σύνεδρο της ΟΤΟΕ.
Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί πρωτοφανή συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της αποικιοκρατικής διοίκησης της Εμπορικής.
Οι λόγοι που επικαλούνται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μη αποδοχή του συστήματος αξιολόγησης και άσκηση νομίμων δικαιωμάτων (προσφυγή στη δικαιοσύνη, επιθεώρηση εργασίας, μάρτυρας σε υποθέσεις αντιδικίας συναδέλφων του με την εργοδοσία) αποδεικνύουν την ενόχληση, τον πανικό και το φόβο τους απέναντι στη συνεπή, μαχητική και αγωνιστική στάση του συναδέλφου.
Καλούμε τη Διοίκηση της Εμπορικής να ανακαλέσει ΤΩΡΑ την απόλυση. Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΕΤ, την ΟΤΟΕ, όλους τους Συλλόγους των τραπεζών και το ΕΚΑ να κάνουν όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του συναδέλφου.  Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου