Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Στεκόμαστε στο πλευρό των φαντάρων ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευσηΟι στρατιωτικές κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ) ετοιμάζονται να ανοίξουν μετά τις 15 Ιουνίου για αξιωματικούς-υπαξιωματικούς-απόστρατους και τις οικογένειες τους, παρέχοντάς τους έτσι τη δυνατότητα φθηνών διακοπών. Η προετοιμασία και η λειτουργία τους εξασφαλίζεται με τη Μετάθεση ή Απόσπαση φαντάρων, οι οποίοι καθαρίζουν και συντηρούν τις εγκαταστάσεις, αναλαμβάνουν πόστα, σερβίρουν κι εξυπηρετούν τους στρατιωτικούς, δουλεύοντας τσάμπα. 

Περισσότεροι από 180 φαντάροι έχουν μετακινηθεί εκεί, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, δημιουργώντας συνθήκες συνωστισμού στις εγκαταστάσεις, εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα «σφυρίζει αδιάφορα» στα αιτήματα για παροχή σαπουνιού, μέσων προστασίας (όπως γάντια και μάσκες) και καθαριστικών. 

Αντίστοιχη είναι και η αντιμετώπιση όσον αφορά τις εξόδους. Το πρόγραμμα εργασιών Παραβιάζεται συστηματικά για να εργαστούν οι φαντάροι περισσότερες ώρες ενώ η Έξοδος μετατρέπεται σε καψόνι καθώς ο Στρατός όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τη Δωρεάν Μετακίνηση αλλά υποχρεώνει τους φαντάρους σε σοβαρά έξοδα για τις ελάχιστες ώρες ελευθερίας με αξιοπρέπεια.

Ήδη υπάρχουν πολλοί φαντάροι που έχουν ζητήσει να φύγουν από τα ΚΑΑΥ, εισπράττοντας απειλές από τους αξιωματικούς ότι θα τους στείλουν στις χειρότερες μονάδες του Στρατού Ξηράς, για τιμωρία! Πολλοί βγαίνουν στην αναφορά παραπονούμενοι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όμως εκδικητικά από τις 13/5 οι φαντάροι ενημερώθηκαν ότι θα ανοίξουν κι άλλες υπηρεσίες, ώστε να τιμωρηθούν όλοι γιατί διαμαρτύρονται.

Η εργασιακή εκμετάλλευση που υφίστανται οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής θητείας όπου το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας εξαφανίζουν κάθε δικαίωμα συνδέεται άμεσα με ότι συμβαίνει στην Αγορά Εργασίας που κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, η Δικτατορία του Κέρδους. Στρατός, κυβέρνηση και εργοδότες μας θεωρούν Αναλώσιμους. 

Γιατί δεν υπάρχει καμιά "εθνική ενότητα", υπάρχει ταξική σύγκρουση που βρίσκει από τη  μια μεριά τον κόσμο του πλούτου, τα κόμματα εξουσίας, τα συστημικά ΜΜΕ και το στρατιωτικό κατεστημένο με τα προνόμια του, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ από την άλλη μεριά βρισκόμαστε εμείς: ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα, οι μειονότητες, οι πρόσφυγες και μετανάστες! 

Στεκόμαστε στο πλευρό των φαντάρων.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση όλων των φαντάρων από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. 
Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να έχουμε τεράστια Ανεργία στον χώρο του Τουρισμού και ο Στρατός να καλύπτει θέσεις εργασίας με τη ΔΩΡΕΑΝ εργασία των φαντάρων. 
Να γίνουν τώρα Προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου