Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας από το ΕΚΑ στις 17.1








Πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας από το ΕΚΑ στις 17.1 για αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών κατέθεσε η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα. Την μέρα αυτή έχει κηρυχτεί απεργία από τα εκπαιδευτικά σωματεία και από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ν/Σ Γαβρόγλου για τους διορισμούς με το "προσοντολόγιο".
Δυστυχώς καμία τις παρατάξεις του ΕΚΑ δεν απάντησε καν στην πρόταση αυτή.  Ακολουθεί η δήλωση του εκπροσώπου της ΑΤΕ-ΕΚΑ.
 


Εκ μέρους της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο ΕΚΑ, προτείνω το ΕΚΑ να κηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17.1.2019 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχουν καλέσει τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών κι η ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει κι αυτή 24ωρη απεργία στο Δημόσιο ενάντια στην ψήφιση του Ν/Σ Γαβρόγλου αναφορικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις του διαβόητου «προσοντολόγιου» Γαβρόγλου υποτιμούν την πολύχρονη και κρίσιμη προσφορά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις άκρες της χώρας για να καλύψουν τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση, υποτιμούν κι υπονομεύουν το βασικό πανεπιστημιακό πτυχίο αλλά και τη διδακτική εμπειρία των αναπληρωτών, βάζουν μια σειρά από πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα, η απόκτηση των οποίων είναι από δυσβάχταχτη οικονομικά ή κι ανέφικτη με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εργασιακά οι αναπληρωτές, πολλές φορές χωρίς να επαρκεί η αμοιβή για τη στοιχειώδη διαβίωσή τους – πόσο μάλλον για πρόσθετες σπουδές για να σκαρφαλώσουν στην κλίμακα των προσόντων ώστε να επιλεγούν, ενώ στη δική τους προσφορά στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η εκπαίδευση τις τελευταίες δεκαετίες – κι ιδιαίτερα στη μνημονιακή εποχή. Οι μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών κι ιδιαίτερα των αναπληρωτών που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικούς διορισμούς τώρα, για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση σε όλες τις εκφάνσεις της κι όχι για Δούρειο Ίππο μιας εκπαίδευσης που θα στοιχίζεται στους μηχανισμούς της «αγοράς» δηλ. στο κυνήγι του κέρδους και στην αλληλοεξόντωση των εργαζόμενων. Έχουν τη στήριξη όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και κάθε δημοκράτη στη χώρα μας οπότε και τα συνδικάτα οφείλουν να συνδράμουν έμπρακτα κι αποφασιστικά σε αυτό τον τομέα, αλληλέγγυοι στον κρίσιμο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα το ΕΚΑ πρέπει να καταδικάσει τη βάρβαρη επίδειξη βίας από τις δυνάμεις καταστολής και την κυβερνητική υποκρισία ότι δεν συμφωνεί με την υπέρμετρη αστυνομική βία (από μια κυβέρνηση που είχε επαγγελθεί την διάλυση των ΜΑΤ) που θύμισε άλλες σκοτεινές εποχές κι είναι απαράδεκτη σαν μέθοδος αντιμετώπισης αγωνιστικών κινητοποιήσεων εργαζομένων.

Η πρότασή μας είναι για 24ωρη απεργία του ΕΚΑ στις 17.1.2019 για στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών που αφορά όλους τους εργαζόμενους, κάλεσμα και στα άλλα συνδικάτα να απεργήσουν αλληλέγγυα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλούν εκπαιδευτικοί και ΑΔΕΔΥ μπροστά στη Βουλή στις 11:00.

Συναδελφικά,

Βασίλης Συλαϊδής
Μέλος ΔΣ ΕΚΑ (από ΑΤΕ-ΕΚΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου