Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Πρόταση της ΑΤΕ προς το ΔΣ του ΕΚΑ για την απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων την 1η Νοέμβρη


Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα πρότεινε το παρακάτω ψήφισμα προς το ΔΣ του ΕΚΑ για την απεργία της 1ης  Νοέμβρη:

Το ΕΚΑ χαιρετίζει κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα που προχωρούν σε οργάνωση διακλαδικής απεργίας την 1η Νοεμβρίου για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις. Το ΕΚΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία την 1 Νοέμβρη και καλεί όλους του εργαζόμενους κι όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να συμμετάσχουν αποφασιστικά κι ενωτικά στην απεργία και να την οργανώσουν αποτελεσματικά. Επίσης καλεί να πάρουν αποφάσεις για απεργία την 1η Νοέμβρη όλα τα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε όλη τη τη χώρα, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μια και τα αιτήματα είναι καίρια κι αφορούν όλους. Να δοθεί έτσι στην 1η Νοέμβρη χαρακτήρας πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «επαναφορά» των ΣΣΕ. Ακόμα και η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ψηφίστηκε με «διακομματική» συναίνεση και με ενεργοποίηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Βρούτση, προεξοφλώντας ότι ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται μόνιμα με απόφαση του υπουργού Εργασίας με την συναίνεση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ. Μάλιστα, την στιγμή που στους εργαζομένους υπόσχονται ψίχουλα, στους εργοδότες επιφυλάσσουν νέες φοροαπαλλαγές. Μόνη εγγύηση για να αποκατασταθούν οι δραματικές απώλειες που έχουμε υποστεί και να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε από το μόχθο μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι ο αποφασιστικός, μαζικός αγώνας κι η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση, κλάδο, πανεθνικά.
Το ΕΚΑ απαιτεί την κατάργηση όλων των μνημονίων. Να καταργηθεί άμεσα ο μνημονιακός νόμος που επιβάλλει την ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού να ορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά των μισθών-ημερομισθίων-ωρομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ (Εθνική Γενική, κλαδικές, επιχειρησιακές) πριν τη μνημονιακή λαίλαπα. Επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και της απρόσκοπτης πρόσβασης στη μεσολάβηση και διαιτησία με καθαρό τρόπο κι όχι με εργοδοτικούς «δούρειους ίππους». Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου