Τρίτη 7 Μαρτίου 2017


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 
η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας 
από την εργοδοσία της Mellon Technologies 

Κινητοποίηση Πέμπτη 9/3, Γραφεία Mellon Πειραιώς 74α, ώρα 8.30 
      Την Παρασκευή 3 Μάρτη η εργοδοσία της  Mellon Technologies, απέλυσε, τη συναδέλφισσας Α.Κ,  στέλνοντας δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της μια που είχε αναρρωτική άδεια,  καταστρατηγώντας κάθε ίχνος εργατικής νομοθεσίας που έχει απομείνει.            
      Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να ξηλώσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης στην Mellon Technologies, προσπάθεια στη οποία η συναδέλφισσα συμμετείχε όλους τους προηγούμενους μήνες.
      Η συναδέλφισσα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου και συμμετείχε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Η διοίκηση της  Mellon Technologies με στοχευμένες απολύσεις ιδρυτικών μελών του σωματείου, πιέσεις και εκφοβισμούς κατάφερε να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκλογών μέσα σε έξη μήνες (όπως προβλέπει ο νόμος) και έτσι το σωματείο αποψιλωμένο έπαψε στα τέλη του Δεκέμβρη να υπάρχει. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, μαζί με την συναδέλφισσα Α.Κ συνέχισαν την προσπάθεια για να στήσουν νέο σωματείο στο χώρο δουλειάς καταθέτοντας εκ νέου καταστατικό ίδρυσης σωματείου.

      Εδώ και καιρό, η εταιρεία δεν έδινε ουσιαστική εργασία στην συνάδελφο και στη συνέχεια, ο προϊστάμενος της, την κάλεσε για να τις προτείνει να πάρει από τώρα τους μισθούς που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας της στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και την αποζημίωσή της και να απολυθεί “οικειοθελώς”, παραιτούμενη βέβαια και από το σωματείο.
      Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να εμποδίσει να στεριώσει ο συνδικαλισμός στο κάτεργο της Mellon Technologies, να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να «κάτσουν ήσυχοι».
            Η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων που στέκονται απέναντι στον εργοδότη και παλεύουν ενάντια στις συνεχόμενες απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελούν βραχνά για την εργοδοσία της Mellon Technologies και για αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί τους.
Δεν θα τους αφήσουμε. Η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της.
·         Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας Α.Κ. για συνδικαλιστικούς λόγους από την Mellon Technologies.
·         Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.
·         Να μπει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία.
·         Να σταματήσουμε τις απολύσεις στις οποίες συστηματικά προχωράει η Mellon Technologies, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο 


Κινητοποίηση Πέμπτη 9/3, Γραφεία Mellon Πειραιώς 74α, ώρα 8.30 ό νομικό οπλοστάσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου