Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ATE EKA: Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές! Όχι στα παλιά και νέα μνημόνια!Ανακοίνωση-Kάλεσμα

Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές!
Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια!

- Να μην πληρωθούν τα 800 εκατ. στο ΔΝΤ  - Διαγραφή του χρέους
- Ρήξη τώρα με Ε.Ε-ΔΝΤ και αντιλαϊκή πολιτική
- Όχι στην υποταγή. Απαιτούμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε τώρα!

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι. Τα θέλουν όλα. Ζητάνε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι περίφημοι «θεσμοί» ονομάζουν τις αντεργατικές πολιτικές και απατήσεις τους μέτρα «σωτηρίας» και «μεταρρυθμίσεις». Στην πραγματικότητα ζητούν νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. 
Και όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει το δρόμο της διαρκούς υποχώρησης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Μέρα τη μέρα χάνονται οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές». Η κυβέρνηση αποδέχτηκε το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται τους κανόνες της ΕΚΤ και της ΕΕ, οι δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ πληρώνονται κανονικά, την ώρα που έχει κηρυχθεί «στάση πληρωμών» απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια της Ε.Ε., στα πλαίσια των απειλών και των εκβιασμών, στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους, στα πλαίσια της υποταγής στο κεφάλαιο και τους εργοδότες, οδηγεί σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, στην χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, σε διαιώνιση της πολιτικής και της κατάστασης που διαμορφώθηκαν με τα μνημόνια και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου και κυβερνήσεων.
Ο «έντιμος συμβιβασμός» που διεκδικεί η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα θα είναι ένα νέο μνημόνιο.  

Το μόνο χρέος που έχουμε εμείς - οι εργαζόμενοι,
είναι το «χρέος» της ανατροπής

Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, είναι το δικό μας «χρέος». Αλλιώς, καμία βελτίωση της ζωής μας, κανένα δίκαιο εργατικό αίτημα και διεκδίκηση δεν θα μπορεί να επιτευχθεί. Τα αιτήματά μας για μισθούς και ΣΣΕ, για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, για δουλειά στους άνεργους, θα σκοντάφτουν στο χρέος και την εξυπηρέτηση των δανειστών, θα απορρίπτονται από την κυβέρνηση και τους «θεσμούς». Με το χρέος και τη νέα συμφωνία-μνημόνιο το μέλλον και οι ανάγκες μας θα είναι και πάλι υποθηκευμένα στους τογλύφους της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., στους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές.
Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:
Η διαγραφή του χρέους, η μη εξυπηρέτησή του, η άρνηση της τρομοκρατίας των τοκογλύφων δανειστών και η δια παντός απόρριψη του χρέους που έχουμε πληρώσει δυο και τρεις φορές, πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του κινήματος. Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε αυτή την αναγκαία πολιτική και κατεύθυνση.
Μπροστά στην απαράδεκτη πληρωμή 800 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ (και ακολούθως τους επόμενους μήνες πολλών εκατομ. ευρώ στην Ε.Ε.-ΕΚΤ), μπροστά στην νέα «συμφωνία»-μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση-δανειστές, καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν θέσεις μάχης. Η αναμονή και η «παρακολούθηση» των εξελίξεων και των διαπραγματεύσεων που γίνονται εναντίον των δικών μας συμφερόντων, δεν μπορεί να βγάλει πουθενά αλλού από μια νέα φάση αντιλαϊκής επίθεσης και πολιτικής, έστω με άλλο «μείγμα» και ρυθμούς, με άλλο περιτύλιγμα. Δεν χαρίζουμε τους αγώνες μας και τις ανάγκες μας σε κανέναν. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του μαύρου μετώπου. Απαιτούμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε τώρα!  
- Ανατροπή όλων των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων που λεηλάτησαν τη ζωή μας και εξακολουθούν να ισχύουν. Κάτω το μνημονιακό πλαίσιο και πολιτική τώρα!
- Ανατροπή του «Συμφώνου για το Ευρώ». Δεν θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν τώρα πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.
- Ούτε ευρώ στους δανειστές. Παύση πληρωμών– μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
- Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, δημόσια ποιοτική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία, κ.λπ. Δουλειά για τους ανέργους, επίδομα για όλους τους άνεργους τώρα!
- Οργανώνουμε την πάλη μας τώρα, με συσπείρωση, αγωνιστική ταξική ενότητα και μαζική δράση.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και τις κινήσεις-παρεμβάσεις και σχήματα των κλάδων σε:
- Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση σωματείων και συλλογικοτήτων κατά της ανεργίας, για επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους τώρα, την Παρασκευή 8 Μάη στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια.
- Καλούμε τους εργαζόμενους της Αθήνας σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στην συγκέντρωση – πορεία, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 18:00, στα Προπύλαια, ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και θα πληρωθεί από την κυβέρνηση η δόση των 800 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ!
- Καλούμε τις ταξικές εργατικές κινήσεις- παρεμβάσεις και σχήματα των κλάδων και χώρων δουλειάς σε συμμετοχή στην συνέλευση που καλεί η Ταξική Ενότητα Φαρμάκου την Παρασκευή 15 Μάη στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ώστε να συνδιαμορφώσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο και σχέδιο παρέμβασης των εργατικών σχημάτων ενάντια στη νέα συμφωνία, για την επιβολή των αιτημάτων μας τώρα, για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς.

·      Ούτε ευρώ στους δανειστές
·      Κανένα νέο μνημόνιο-σύμβαση-αντιλαϊκό μέτρο
·      Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους!
·      Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ
Μάης 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου