Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Να ανακληθεί τώρα η παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης από τη MIGATO AEΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Να ανακληθεί τώρα η παράνομη απόλυση

εγκύου εργαζόμενης από τη MIGATO ΑΕ

          Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καταγγέλλει την εταιρεία MIGATO AE, που απέλυσε πρόσφατα μια εργαζόμενη τεχνικό, μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της.
          Η συνάδελφος τεχνικός εργαζόταν στην εταιρία, υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, μεθόδευση την οποία χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά οι εργοδότες με σκοπό να θέτουν υπό αμφισβήτηση τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων. Η συνάδελφος εξαναγκάστηκε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, καθώς η εταιρία επικαλέστηκε υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου, απάντησαν ότι θεωρούν πως πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!
          Το ακραίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας της εταιρίας MIGATO A.E αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η εργοδοσία επιστρατεύει κάθε μέσο, με στόχο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία μάλιστα παρέμεινε αδιάλλακτη και κατά τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πριν λίγες μέρες, καθώς αρνήθηκε ακόμη και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του σωματείου. Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Ηλιούπολης.
          Οι απολύσεις είναι η αγαπημένη πρακτική των εργοδοτών, με τραγική συνέπεια την αύξηση των ανέργων που έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο. Σε αυτή τη γραμμή κινείται συνολικά το κεφάλαιο, μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Απλήρωτη δουλειά, χιλιάδες απολύσεις, διάλυση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όλα για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Και όλα αυτά, μαζί με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα του συλλογικού αγώνα.
          Η κοροϊδία απέναντι στη συνάδελφο αλλά και ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση κάθε εργαζόμενου δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών  και στον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εγκύου συναδέλφου.
          Καλούμε τα σωματεία και κάθε εργατική συλλογικότητα να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στην εργαζόμενη. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Ο κοινός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμη μας. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να παλέψουμε συλλογικά για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μην συναινέσουμε στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

► Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη και την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!

Καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας,
Τρίτη 3 Φλεβάρη στις 6 μμ, Κατάστημα Migato Ερμού 34 & Φωκίωνος 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου