Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Αγ. Ταξικής Ενότητας: Κάτω τα χέρια από τις εργατικές και λαικές ελευθερίες!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)
taxikienotitaeka.blogspot.com, taxikienotita.eka@gmail.com

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 /1/14, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23/1/14, 9 π.μ.
Ο αυταρχικός κατήφορος του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου δεν έχει τελειωμό. Με χουντικής εμπνεύσεως διατάγματα απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις κατά της ελληνικής Προεδρίας και της ΕΕ. Συνέλαβαν και δικάζουν τον καθηγητή Παύλο Αντωνόπουλο, για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση» την οποία απαγόρευσε ο διευθυντής της ΓΑΔΑ, κατ’ εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αντιμετωπίζουν κάθε δίκαιο αγώνα με την ωμή βία και το χημικό πόλεμο, με βιομηχανία των δικαστικών αποφάσεων κατά των απεργιών, με διώξεις συνδικάτων και συνδικαλιστών, με επιστρατεύσεις. Εφαρμόζουν την τηλεοπτική και επικοινωνιακή τρομοκρατία ενάντια σε κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική τους. Ανέχτηκαν, υπέθαλψαν και ενίσχυσαν τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και τη δολοφονική εγκληματική δράση της και τώρα με το δόγμα των «δυο άκρων», επιχειρούν να ταυτίσουν τους λαϊκούς αγώνες με το φασισμό.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσει την πολιτική της κοινωνικής χρεοκοπίας που χαράζει με ΕΕ και ΔΝΤ δε διστάζει να χτυπήσει και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Ο αυταρχικός της κατήφορος αποτελεί συστατικό στοιχείο ενός συστήματος σε κρίση και βαθιά παρακμή, που μάχεται με όλα τα βάρβαρα μέσα, για να διατηρηθεί στην εξουσία και να διασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών.
Γι αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού συνδέονται με τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση όλων των ελευθεριών που κατέκτησε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, στη μακρόχρονη διαδρομή του. Από τις ατομικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μέχρι το δικαίωμα στην πολιτική ανυπακοή, την ανατροπή κυβερνήσεων και την εξέγερση.
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και το ΕΚΑ να δώσουν το παρών στους αγώνες για τις εργατικές και λαϊκές ελευθερίες και στον αγώνα για την αθώωση του αγωνιστή Παύλου Αντωνόπουλου
Απαιτούμε:
Την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου. Την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή της ΓΑΔΑ και του υπουργού Προ.Πο. Δένδια ως άμεσα υπεύθυνων για τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων. Την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση. Την κατάργηση των χημικών και τη διάλυση των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου