Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας EKA

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας EKA στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν καλέσματος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ «προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πλήττονται από τα σφαγιαστικά μνημονιακά μέτρα, για κοινή αγωνιστική δράση ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων και των ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία επιβάλλει την φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».


Τοποθέτηση
Πρώτα απ όλα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για μας η κρίση , η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα  , δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν μέσα από λόγους δεκάρικους και επαναστατικές κορώνες η ανεπάρκεια και οι ευθύνες αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων που με τις συμπεριφορές τους ,την διαπλοκή και την συνδιαχείριση  οδήγησαν το εργατικό κίνημα στις ήττες που όλοι αναφέρατε και που τις βιώνει με τον χειρότερο τρόπο ο λαός και οι εργαζόμενοι .
Αυτές οι τακτικές , οι συμπεριφορές δεν ξεχνιούνται από την εργατική τάξη.
Το πισώπλατο χτύπημα της απεργίας των καθηγητών από τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΟΛΜΕ, αλλά και από τις μεγάλες ομοσπονδίες και συνδικάτα , μας κάνει ολοφάνερο των ρόλο των ηγεσιών στις κρίσιμες μάχες.
Επειδή ποτέ δεν είναι αργά για την ταξική ανασυγκρότηση , οι κινήσεις κατ εμάς είναι απλές. Για να γίνουν όμως στρατηγικό σχέδιο πρέπει να έχουν συγκεκριμένο στόχο. Και για την εργατική τάξη ο στόχος είναι σαφής:
·        Ανατροπή των μνημονίων
·        Ανατροπή της κυβέρνησης
·        Ανατροπή του καπιταλισμού
Να βγουν σήμερα εδώ οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών , των εργατικών κέντρων , των σωματείων , που τουλάχιστον στο μιλητό  εκφράζουν διάθεση επαναστατικότητας και πρόθεση για αγώνα να διαμορφώσουν κοινό κείμενο-πλαίσιο  , κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους  για την ανατροπή της φασιστικής κυβέρνησης.
Εφόσον , όπως και οι ίδιοι λέτε , τα τριτοβάθμια όργανα και ειδικά η ΓΣΕΕ δεν ανταποκρίνονται ,να αποφασιστεί εδώ σήμερα η διοργάνωση ενός πανελλαδικού καλέσματος όλων των ομοσπονδιών , όλων των εργατικών κέντρων , όλων των συνδικάτων για να παρθεί απόφαση για :
·        την ανατροπή της πολιτικής του διεθνούς και ντόπιου μαύρου μετώπου.
·        Απόκρουση κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών και ΔΕΚΟ.
·        Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ ,τα ΣΔΙΤ και η εργολαβοποίηση των υπηρεσιών.
·        Πάλη ενάντια στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών ( υγεία , παιδεία , μεταφορές , ενέργεια , νερό, ενημέρωση)
·        Άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010.
·        Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
·        Απαγόρευση των απολύσεων
·        Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·        Σε συνεννόηση με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους σε ΠΝΟ , ΜΕΤΡΟ και τους εκπαιδευτικούς ,διοργάνωση πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για άρση των επιστρατεύσεων.
·        Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού παρεχομένου της διάλυσης του Δημόσιου τομέα και των απολύσεων.
Με αυτές τις δράσεις , μ αυτά τα αιτήματα θα δημιουργήσουμε τον στρατό των εργαζομένων που είπε πριν ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ.
Έχετε τις πλειοψηφίες.  Μένει να δούμε αν έχετε και πραγματική διάθεση.
Γιατί βάζετε έτσι γενικόλογα το θέμα της απεργίας διαρκείας ;
Να αποφασιστεί σήμερα
Να συμφωνηθεί σήμερα
Να ορισθεί η ημερομηνία εκκίνησης της.
Διαφωνούμε κάθετα με το σκεπτικό όλων όσων μίλησαν ότι πρέπει να κάνουμε αντίσταση.
 Δεν υπάρχει καιρός για ημίμετρα.
Η θα προχωρήσουμε στην εργατική αντεπίθεση με κάθε τρόπο η θα χάσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου