Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καταγγελία για τη δίωξη συνδικαλιστών στο ΙΓΜΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)
taxikienotitaeka.blogspot.com, taxikienotita.eka@gmail.com
Καταγγελία για τη δίωξη συνδικαλιστών στο ΙΓΜΕ
 Στις 16 Μαΐου 2013, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ δικάζεται με κατηγορίες για τη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό και αφορούσε την τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ που το 2008 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, ενώ υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου.

Παράλληλα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Είναι εμφανές ότι στα πλαίσια των τροϊκανών πιέσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) για αίμα δημοσίων υπαλλήλων κατασκευάζονται επίορκοι! Με άμεση την απειλή της απόλυσης … Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε πρόσφατα με τη δίκη και καταδίκη εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών από την τοπική αυτοδιοίκηση και μελών της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις διώξεις στο ΜΕΤΡΟ κ.ά.

Ø  Καταγγέλλουμε τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Εργασίας ότι μεθοδεύουν τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων.

Ø  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα και το ΕΚΑ να στηρίξουν τους συνδικαλιστικούς αγώνες και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους διωκόμενους Συνδικαλιστές.

Ø  Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ για την ενορχηστρωμένη λασπολογία απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και τα συνδικάτα.

Ø  Όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουμε ανυποχώρητα για την υπεράσπιση των συνδικάτων, των βασικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, για τα δημόσια αγαθά που ξεπουλιούνται, για τη ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του στις καταχτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κερδισμένες με αγώνες και αίμα.

Ø  Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου