Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δήλωση του εκλεγμένου εκπροσώπου στο ΕΚΑ με την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.


Στις 26 Μαΐου 2010, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νέου Δ. Συμβουλίου του Ε.Κ.Α. για την ανάδειξη του προεδρείου και της Ε.Ε. Ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας τόνισε ότι: «η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μια περίοδο μετωπικής επίθεσης της κυβερνητικής πολιτικής στα εισοδηματικά,εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.
Η υποταγή της πολιτικής της κυβέρνησης, με την συμφωνία του ΛΑΟΣ και την συναίνεση της Ν.Δ., στις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των Τραπεζιτών και της Ε.Ε., όπως αυτές εκφράζονται και μέσα από το κείμενο συμφωνίας της κυβέρνησης με την τροικα(ΔΝΤ,Ε.Ε, ΕΚΤ), πιστοποιεί την κήρυξη ενός αγνώστου χρονικής διάρκειας κοινωνικού πολέμου απέναντι στην εργατική τάξη και τους συνταξιούχους της χώρας μας.
Βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη και πιο καταστροφική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων, μετά τον πόλεμο: Μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων με μείωση των αποζημιώσεων, μείωση του κατώτερου μισθού και ημερομίσθιου, κατάργηση της σταθερής εργασίας, ενίσχυση των άτυπων και ελαστικών μορφών εργασίας, αποδιάρθρωση του συνολικού χρόνου εργασίας, κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατροπή των συντάξεων και των συνταγματικών υποχρεώσεων του κράτους σε φιλόπτωχο βοήθημα για λίγους και τυχερούς κ.ά.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, το νέο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. έχει χρέος απέναντι στην εργατική τάξη της Αθήνας και τους συνταξιούχους, να συμβάλει στην ταξική ανασύνταξη των συνδικάτων, με την κατάκτηση μιας νέας ανεξάρτητης ταξικής ενότητας. Μιας ενότητας που δεν θα αποτελεί το φύλλο συκής για την παραμονή του Ε.Κ.Α στην σκιά των σχεδιασμών της ΓΣΕΕ, αλλά που αναγνωρίζοντας τις συνθήκες κοινωνικού πολέμου, θα επιδιώκει την ανατροπή της επίθεσης.
Για αυτό πριν και πάνω από όλα, οι δυνάμεις που θέλουν να συγκροτήσουν το προεδρείο του Ε.Κ.Α, θα πρέπει να αποσαφηνίσουν πλήρως τις θέσεις τους απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, των Τραπεζιτών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Να καταγγείλουν με ευθύ και άμεσο τρόπο την κυβέρνηση και την πολιτική της και να διακηρύξουν της θέλησή τους να αντισταθούν για την ανατροπή αυτής της επίθεσης. Η συγκρότηση προεδρείου του ΕΚΑ για ακόμα μια φορά, με βάση λογικές μεταφοράς των κοινοβουλευτικών διαδικασιών των κομμάτων της βουλής στα συνδικάτα, η οποία καλύπτεται από τα λεγόμενα αντιπροσωπευτικά αναλογικά προεδρεία, θα αποτελέσει στην σημερινή κοινωνική πραγματικότητα πράξη εντελώς αναντίστοιχη των αναγκών και δυνατοτήτων μιας πραγματικά νέας ταξικής ενότητας των εργαζόμενων και συνταξιούχων της Αθήνας.
Εκ μέρους της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας, κάνω έκκληση σε όλα τα μέλη του συμβουλίου να συμβάλουμε όλοι για να γυρίσουμε σελίδα στο Ε.Κ.Α.
Να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των εργαζομένων σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία.
Να οργανώσουμε από κοινού την ανασυγκρότηση των συνδικάτων αλλά και την δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.
Να συγκροτήσουμε το προεδρείο με πνεύμα ενότητας και κοινής θέλησης για αγώνα πάνω σε ξεκαθαρισμένη βάση και πλαίσιο. Όχι αυτό των κομματικών-παραταξιακών σκοπιμοτήτων, αλλά εκείνο της κοινής ταξικής θέσης και των κοινών αναγκών και δικαιωμάτων των χιλιάδων μελών που καλούμαστε να υπερασπισθούμε, μέσα και από την δράση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της Χώρας».
Παρόλα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων παρατάξεων, συγκροτήθηκε αναλογικό προεδρείο. Έτσι από τους 29 παρόντες οι 28 υπερψήφισαν το συγκεκριμένο προεδρείο. Εμείς ψηφίσαμε λευκό.

Αθήνα 26/5/2010

Στεφανής Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου